Gündem Ana kuzusu

Ana kuzusu

13.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Annesi doğum sırasında ölen ‘Şapşik’ adlı kuzu, kendisini sahiplenen aile tarafından bebek gibi büyütülüyor.

Ana kuzusu

İstanbul Beykoz’da annesi doğum sırasında ölen kuzu çiftlikteki hemcinsleri tarafından dışlandı. Çiftlikten süt almaya geldiğinde durumu öğrenen Hamide Çakır (52) sahiplendiği kuzuyu Kartal’daki evine götürdü. Aile bireyleri kuzuya sevecen tavırları nedeniyle ‘Şapşik’ adını verdi. Günde 5 kez hazır bebek bezleriyle altı bağlanan ve biberonla beslenen Şapşik, her gün en az 3 litre yağlı inek sütü tüketiyor.

Haberin Devamı

Eve geldiğinde 4 kilo olan Şapşik, bir ayda 11 kiloya ulaştı. Salondaki koltuğa oturup televizyon seyreden kuzucuk, çizgi film ve reklamları çok seviyor. Eve alışan Şapşik, annesi sandığı ailenin kızı Meliha Çakır ile zaman geçirmekten zevk alıyor. Meliha Çakır ile dışarı çıkıp dolaşan Şapşik, şirinliği ve renkli kıyafetiyle görenlerin sempatisini kazanıyor. Belirli günlerde banyoda yıkanan Şapşik önce havluyla sonra fön makinesiyle kurutuluyor. Gece yalnız uyuyamadığı için Meliha Çakır ile aynı yatakta yatıyor.

Ana kuzusu

Yalnız yatamıyor

Meliha Çakır, Şapşik’e ‘bebek gibi’ baktıklarını belirterek, “İki saatte bir beslenmesi, altının sürekli değişmesi, bazı et vitaminlerinin doktor kontrolünde verilmesi... Gerçekten bebek gibi bakıyoruz. Bebek gibi de ilgi istiyor. Gece tek başına yatmıyor, benimle yatıyor. Yere koyduğum zaman uyumuyor, kalkıp tekrar yanıma geliyor. Evde tek başına bırakamıyorsunuz, ağlıyor” dedi. Çakır, “Lütfen kuzu ve oğlak eti yemeyin. Biraz büyüdükten sonra yiyecekseniz yiyin, hiç yemeseniz de olur” diye konuştu. l KAAN BOZDOĞAN AA

Yazarlar