Ekonomi Anadolu Grubu’nun yeni İcra Başkanı ‘Zorlu’ oldu

Anadolu Grubu’nun yeni İcra Başkanı ‘Zorlu’ oldu

11.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Grubu üst yönetiminde gerçekleştirilen atama ile Anadolu Grubu İcra Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hurşit Zorlu, Anadolu Grubu İcra Başkanı olarak atandı.

Anadolu Grubu’nun yeni İcra Başkanı ‘Zorlu’ oldu

Grubun yönetim kurulu ve icra başkanlığını birlikte yürüten Tuncay Özilhan, 1 Şubat 2017 itibarıyla İcra Başkanlığı görevini devredecek. Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürecek.

Haberin Devamı

Anadolu Grubu çatısı altında 33 yıldır aralıksız görev alan Hurşit Zorlu, grup içindeki kariyerine 1984 yılında Efes İçecek Grubu Pazarlama Uzmanı olarak başladı. Hurşit Zorlu, Efes İçecek Grubu’ndaki kariyeri boyunca sırası ile Pazarlama Şefi, Proje Geliştirme Müdür Yardımcılığı, Proje Geliştirme Müdürlüğü, İş Geliştirme ve Yatırımcı İlişkileri Direktörlüğü gibi çeşitli görevler üstlendi.

Devamında, 2000-2008 yılları arasında Efes İçecek Grubu Mali İşler ve Yatırımcı İlişkileri Direktörlüğü ve 2008-2013 yılları arasında Anadolu Grubu Mali İşler Başkanlığı görevlerini yürüten Hurşit Zorlu son olarak, Anadolu Grubu İcra Başkan Yardımcısı görevinde bulunuyordu. Gruptaki sektör başkanları, genel müdürler ve holding üst düzey yöneticileri, Zorlu’ya bağlı çalışacak.