Gündem Anadolu Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

Anadolu Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

18.08.2018 - 15:11 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı tatili nedeniyle yola çıkan sürücüler,  Anadolu Otoyolu'nun Karadeniz bağlantı yolu olarak kullanılan Gerede gişelerinde  trafik yoğunluğuna neden oluyor. Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerinde 2’şer kilometreyi bulan araç kuyrukları oluşturdu.

Anadolu Otoyolunda bayram yoğunluğu

Tatillerini geçirecekleri yerlere gitmek için yola çıkan sürücüler sebebiyle otoyolun Bolu, Çaydurt, Yeniçağa ve Gerede kesiminde, Ankara yönünde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Haberin Devamı

Özellikle Karadeniz illerine gitmek isteyen sürücülerin Gerede gişelerinden çıkmak istemesi nedeniyle otoyolun bu kesiminde trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.

Bölgede ring halinde bulunan trafik ekipleri, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyor.

Bu arada, Anadolu Otoyolu'nda yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle bazı sürücüler, Bolu Doğu ve Yeniçağa gişelerinden D-100 karayoluna çıkış yapıyor.

D-100 karayolunun Çaydurt, Yeniçağa ve Gerede şehir merkezlerinde de trafik yavaş ilerliyor.

Trafik yoğunluğunun gün boyu devam edeceği tahmin ediliyor.

KİLOMETRELERCE KUYRUK

9 günlük Kurban Bayramı tatilini geçirecekleri bölgelere gitmek üzere yola koyulan tatilciler Çanakkale Boğazı’ndan geçebilmek için feribot iskelelerinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Başta İstanbul olmak üzere Trakya’daki kentlerden yola çıkan tatilcilerin feribot iskelelerinde bekleyişleri çileye dönüştü.

Haberin Devamı

Gelibolu-Lapseki, Gelibolu-Çardak, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale feribot hatlarında büyük yoğunluk yaşanıyor. Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir iskelelerinde tatilcilerin oluşturdukları araç kuyrukları 2’şer kilometreyi ulaştı.

Çanakkale Boğazı ve adalar hattında ulaşımı sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde feribot seferlerini kullanacak yolcular için tüm imkanlarını seferber etti. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Çanakkale-Kilitbahir-Eceabat hattında 7 gemi, Lapseki-Gelibolu hattında 4 gemi, Gökçeada-Kabatepe hattında 3 gemi, Geyikli-Bozcaada hattında 2 gemi, Güney Marmara hattında 1 gemiyle hizmet veriyor. Boğaz hattında ise saatsiz ring sefer yapılıyor.