Eskişehir “ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AŞÇILIK TAKIMI” SEÇMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AŞÇILIK TAKIMI” SEÇMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

27.05.2016 - 12:33 | Son Güncellenme:

.

“ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AŞÇILIK TAKIMI” SEÇMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesinde dönem başında oluşturulan ve katıldığı yarışmalarda önemli dereceler elde eden “Anadolu Üniversitesi Aşçılık Takımı”nın 2016-2017 eğitim-öğretim yılı üye seçmeleri gerçekleştirildi.
2015-2016 eğitim-öğretim yılında Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde eğitim gören 7 öğrenciden oluşturulan ve katıldığı ‘Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde farklı kategorilerde yarışarak madalyalarla dönen “Anadolu Üniversitesi Aşçılık Takımı”nın yeni dönem üyeleri belirlendi. Turizm Fakültesi Dekanı Semra Günay Aktaş, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Hakan Yılmaz ve Bölüm Asistanı Önder Yayla’nın yanı sıra uygulama dersleri öğretim elemanları Emrah Yıldız ve Ebru Zencir tarafından değerlendirmeye tabii tutulan öğrenciler, en güzel lezzetleri ortaya koyup takıma seçilebilmek için zamana karşı yarıştı. Yeni dönem için Açıköğretim Fakültesi Aşçılık Programı öğrencilerinin de elemeye tabii tutulduğu seçmelerde öğrenciler hazırladıkları tabağın lezzet ve araç gereç kullanımı ilk planda olmak üzere yaptıkları yemeğin tadı, kokusu, kişide bıraktığı zihinsel iz, yemeğin sunum şekli, zaman, temizlik, özgün olma ve tabağın uygulanabilirliği açısından değerlendirmeye alındı. Kısa süre içerisinde tabaklarını hazırlayan öğrenciler ardından yemeklerin sunumunu yaptı. Elemeler sonrasında yarışmalarda boy göstermek üzere 15 asil ve 2 yedek üye yeni takıma seçildi.
Öte yandan Anadolu Üniversitesi Aşçılık Takımı Direktörü Osman Güldemir, yeni seçilen takımın yurt içinde ve yurt dışında çeşitli yarışmalara katılacağını ve Anadolu Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil edeceğini bildirdi.