Ankara Anaokulunun Kapatılacağı İddiası

Anaokulunun Kapatılacağı İddiası

18.05.2018 - 11:48 | Son Güncellenme:

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan: "Binanın fiziki koşulları eğitime elverişli olmadığı için bulunacak uygun bir binada eğitim ve öğretime devam edilecek"

Anaokulunun Kapatılacağı İddiası

ANTALYA (AA) - Antalya Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, 15 Temmuz Şehitler Anaokulunun kapatılacağı iddialarına ilişkin, öğrencilerin hiçbir şekilde mağduriyetinin söz konusu olmadığını ve binanın fiziki koşulları eğitime elverişli olmadığı için bulunacak uygun bir binada eğitime devam edileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi'nde bulunan 230 öğrencinin eğitim gördüğü anaokulunun önümüzdeki yıl öğrenci almayacağı iddiaları üzerine öğrenci velileri okul önünde toplandı.

Duruma tepki gösteren veliler adına konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Funda Atasoy, gelecek yıl kayıt yaptırmak için dilekçe sunan arkadaşlarına, "Kusura bakmayın kayıt alamıyoruz, çünkü seneye kapalıyız." karşılığının verildiğini savundu.

Okulun kapatılma nedeni olarak okul binasının kiralık olması ve mali sıkıntıların gerekçe gösterildiğini öne süren Atasoy, şunları kaydetti:

"Okulumuzun kapanmasını istemiyoruz. Okulumuzun kapanmaması için maddi ve manevi desteğe hazırız. Ama, 'İlla kapanacak' derlerse de başka okullara da gönderilmek istemiyoruz. Biz, tüm personel, tüm öğrencilerle bir bina göstersinler, ev taşır gibi taşınalım. Ama bize bir yer göstersinler. Çünkü bizim için bu çok daha iyi olacak."

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise okulun kapatılacağı iddialarının gerçeği tam olarak yansıtmadığını söyledi.

Arslan, öğrencilerin hiçbir şekilde mağduriyetinin söz konusu olmadığını bildirerek, "Binanın fiziki koşulları eğitime elverişli olmadığı için bulunacak uygun bir binada eğitim ve öğretime devam edilecek." dedi.

Yazarlar