Gündem ANAP’ın sembol  binası icralık oldu

ANAP’ın sembol  binası icralık oldu

24.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk siyasetinin sembolik açıdan önemli mekanlarından biri olan eski ANAP yeni DP genel merkez binası, icra yoluyla satışa çıkartılacak. Turgut Özal’ın ANAP Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde 1989’da açılışı yapılan bina ve arsasının değeri, 154 milyon 335 bin lira olarak tespit edildi.

ANAP’ın sembol  binası icralık oldu

Binanın arsasının bir bölümü üzerine, 31 katlı iş yeri ve rezidans yapımı kararlaştırıldı. Proje için, DGS Doğuş Grup ile 2011’de sözleşme imzalandı. Şirket, parti yönetimine 16 milyon TL ödeme yaptı ve işe başladı. Hafriyat aşamasında parti yönetimi değişti. Yeni yönetim, sözleşmenin partinin aleyhine olduğunu savundu ve sözleşmenin feshi ile sonrası konu yargıya taşındı. DSG avukatları 2012’de dava açtı. Davayı şirket kazandı. Çıkan bu karar, geçtiğimiz yıl başında İstanbul 5. İcra Müdürlüğünde icraya konuldu.

Toplam tutar 39 milyon lira

İcra takiplerinin toplam tutarı 39 milyon TL olarak kayıtlara girdi. DP avukatları tarafından belirlenen bedele itiraz edildi. Binanın değerine ilişkin taraflar arasındaki anlaşmazlığa son noktayı 3. İcra Hukuk Mahkemesi koydu. Mahkeme, gayrimenkulün değerinin 154 milyon 335 bin 167 TL olduğuna hükmetti. Bu karar sonrası dönemin sembol binası için satış kararı talep edildi. Talebi değerlendiren Ankara 25. İcra Dairesi 18 Ocak günü satış kararı verdi. DP Genel Merkezi olarak kullanılan bina ve üzerinde bulunduğu binasının da üzerinde bulunduğu 13 bin 564 metrekarelik arsada çok sayıda ağaç da bulunuyor. İlk ihale
8 Mart tarihinde yapılacak.