Teknoloji Android 7.1 Güncellemesi Hangi Modellere Gelecek

Android 7.1 Güncellemesi Hangi Modellere Gelecek

14.10.2016 - 16:18 | Son Güncellenme:

Teknoloji severlerin merakla cevabını beklediği sorulardan bir tanesi, “Android 7.1 güncelemesi hangi modellere gelecek?” sorusu.

Android 7.1 Güncellemesi Hangi Modellere Gelecek

Google, android işletim sisteminin en son sürümü olan Nougat 7.0 ın tanıtımını geçtiğimiz ağuston ayında yapmıştı ve bu güncellemeyi Nexus model cihazlar ve ülkemizde de oldukça iyi bir satış grafiğine sahip olan General Mobile üretimi Android One cihazlar ilk olarak almışlardı. Dünya genelinde Nexus ve Android One cihazlar güncelemeyi alırken, LG V20 modeli de, satış paketinde Nougat 7.0 olan ilk cihaz ünvanını almıştı. 4 Ekim tarihinde tanıtılan Google Pixel‘in Nougat 7.1 ile tanıtılmasının ardından herkesin aklında aynı soru var. Android 7.1 güncellemesi hangi modellere gelecek?

Haberin Devamı

Bu sorunun cevabını sizlere hemen vermek istiyorum. Nougat 7.1 güncellemesinin Aralık ayında sunulacağı tahmin edilirken, yine ilk olarak Nexus ve Android One cihazları alacak. Güncelleme alacak modellerin tam listesi ise, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player, Pixel-C ve Android One cihazları olacak. Ülkemizde ise ilk olarak General Mobile GM 4G ve GM 5 Plus modellerine Nougat 7.1 güncellemesi gelecektir.

Ayrıca, Android 7.1‘nin geliştiricilere açık ön izleme sürümünün ekim ayı sonu itibarıyla sunulması bekleniyor. Geliştirici ön izleme sürümünün Nexus 5X, Nexus 6P, ve Pixel-C ürünlerine geleceğini de sizlere aktarmak isterim. Nougat 7.0 da olduğu gibi Nexus cihazlar haricinde General Mobile modelleri de ön izleme sürümüne yine dahil edilebilir.

Haberin Devamı

Sizlerden gelen soruları duyar gibiyim. Elimde olan amiral gemisi (LG G5, HTC 10, Samsung S7/S7 Edge, Xperia X/XZ) telefonum Nougat 7.0, ne zaman Nougat 7.1 güncellemesi alacak?

Google ile üreticilerin yaptığı etik anlaşma gereği, android kullanıcılarına 90 gün içerisinde yeni sürümü vereceklerini bildiren açıklamaları var. Üçüncü parti üreticilerin (LG, HTC, Samsung, Sony, vb.) hazırladığı Android telefonlar için de en erken Nougat 7.1 güncellemesinin verileceği tarih 2017 yılının ilk çeyreğinin başı, en geç tarihi ise 2017 yılının ilk çeyreğinin sonu olarak tahmin ediliyor.

Nougat 7.0 güncellemesini bile daha alamadık diye belirten kullanıcılara ise, tarih olarak en geç kasım sonunu gösterebiliriz. Binlerce TL verip, güncellemeyi en az 3 ay beklemek gerçekten can sıkıcı bir durum. Çünkü gelen güncellemeler, yama veya güvenlik güncellemesi değil, özel ve güzel özelliklerin eklendiği güncellemeler.

Bu güncellemeleri erken almak istiyorsanız, Google Pixel veya Android One cihazı almanız gerektiğini öneririm. Nexus cihazların artık üretiminin durduğu ve Pixel cihazların ülkemizde satılmadığını düşünürsek, güncellemelerde gecikme yaşamak istemeyen ve hemen almak isteyen kullanıcılar General Mobile Android One modelerine yönelebilirler.

Haberin Devamı