Teknoloji Android 8.0 Oreo ile çalışan Galaxy Note 8 açığa çıktı

Android 8.0 Oreo ile çalışan Galaxy Note 8 açığa çıktı

07.02.2018 - 15:55 | Son Güncellenme:

Android 8.0 Oreo işletim sistemine sahip Galaxy Note 8'in görüntüleri internette paylaşıldı. Note 8'in arayüzü, Galaxy S8'in Android 8.0 Oreo'su ile hemen hemen aynı.

Android 8.0 Oreo ile çalışan Galaxy Note 8 açığa çıktı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

XDA Developers adlı forumda Android 8.0 Oreo işletim sistemine sahip Galaxy Note 8'in görüntüleri paylaşıldı. S Pen’den dolayı daha farklı bir işletim sistemine sahip olması gereken Galaxy Note 8'in arayüzü, Galaxy S8'in Android 8.0 Oreo'su ile hemen hemen aynı.

Samsung, geçtiğimiz birkaç ay boyunca Galaxy S8 serisinde Android Oreo'yu test ediyor. Amiral gemileri OEM'in en yeni beta programına dahil edildi, ancak Galaxy Note 8 içlerinde yoktu. Galaxy S8 ile Galaxy Note 8’in dahili donanımları birbirine benzer olduğundan Galaxy S8 için kullanılan Android Oreo, birkaç değişiklikle Note 8 için uygulanabilir.

Güncelleme sürümü tamamen yazılımın yaygın bir şekilde piyasaya sunulmaya hazır olup olmadığına bağlı. Bu sızdırmanın kesin olduğunu varsayarsak, Samsung teorik olarak Galaxy S8 için Oreo yapımını başlattıktan kısa bir süre sonra bunu da dağıtıma sunabilir.

Haberin Devamı

Öte yandan, şimdiye kadar Galaxy Note 8'e özel sızdırılmış çoğu Android Oreo yapısının, Snapdragon 835 işlemci tarafından desteklenen varyant için tasarlandığını belirtmek gerek. Bu nedenle, güncellemenin gelişiminin her iki modelde aynı seviyede olup olmadığı belli değil. Ancak Samsung'un Exynos tarafından da çalışmalar yaptığı belirtiliyor.