Teknoloji Android cihazlardan Bitcoin madenciliği yapanlar tehlikede olabilir

Android cihazlardan Bitcoin madenciliği yapanlar tehlikede olabilir

20.12.2017 - 18:23 | Son Güncellenme:

Android cihazlarda ortaya çıkan zararlı bir yazılım sayesinde birileri telefonunuzun işlem gücünü kullanarak madencilik yapıyor olabilir.

Android cihazlardan Bitcoin madenciliği yapanlar tehlikede olabilir

milliyet.com.tr

Bitcoin ve diğer altcoinlerin fiyatı her geçen gün yükselirken milyonlarca insan madencilik yapmaya başladı. Kaspersky Lab’da çalışan güvenlik araştırmacalarıda Android cihazlarda madencilik yapmak için kullanılan paket adı Trojan.AndroidOS.Loapi olan Loapi isimli zararlı bir yazılım keşfettiler. Telefona bir çok yolla girebilen Loapi yazılımı telefonunuzu herhangi bir numaraya SMS göndermek, ücretli bir servise üye olmak, işlemci ve GPU’nuzu kullanarak Monero’yu kullanmak gibi işlemler için kullanabiliyor ve genelde bu yazılımlar Android’de çalışan antivirüs programlarından gizlenebiliyorlar.

Haberin Devamı

Bu tür zararlı yazılımlar bilinmeyen kaynaklardan indirdiğiniz uygulamalar sayesinde telefonunuza bulaşabilir. Bu nedenle Android cihazlarınızın güvenliğine dikkat etmeniz ve güvenli olmayan kaynaklardan uygulama indirmemeniz önemli. Eğer “telefonum çok fazla ısınıyor”, “telefonum çok yavaşladı” gibi şikayetleriniz varsa birilerinin sizin telefonunuzu kullanarak Bitcoin madenciliği yapıyor olması muhtemel.