Gündem Anemas Zindanları’na işkence müzesi

Anemas Zindanları’na işkence müzesi

20.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yenikapı miting alanının bir kısmına dünya eserlerinin minyatürlerinden sergi yapacak Kültür A.Ş, Anemas Zindanları’nı da İşkence Müzesi’ne dönüştürecek...

Anemas Zindanları’na  işkence müzesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde yer alan İstanbul Kültür A.Ş, megakentteki kültür, sanat çalışmalarına önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Son olarak tarihi yarımadadaki Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı’nın yanında “İsmek Sanat Sokağı”nı hayata geçiren Kültür A.Ş, Yenikapı miting alanın 70 dönümlük bölümüne “Miniaworld” adı verilecek dünya çapında üne kavuşmuş yabancı ülkelerdeki eserlerin minyatürlerinden oluşacak bir sergi yapacak.

Haberin Devamı

‘Yer bakıyoruz’

İSMEK Sanat Sokağı’nın tanıtım toplantısında konuşan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, “132 uluslararası minyatür yapı Yenikapı’da görücüye çıkacak. Projenin 2 yıl içerisinde hayat bulmasını öngörüyoruz” dedi. Anemas Zindanları’nda ise İşkence Müzesi projesinin hayata geçirileceğini dile getiren Kütük, şu bilgileri verdi:

“Bizans’tan günümüze ulaşan tek yer altı zindanı olan Anemas, geçmişte işkenceleriyle ünlü bir mekandı. Bu alana Hollanda’daki gibi işkence müzesi kuracağız. Ayrıca Osmanlı Kıyafetleri Müzesi, 15 Temmuz Şehitler Müzesi, Tasavvuf Kültür Müzesi tasarladığımız yeni projeler arasında. 15 Temmuz Şehitler Müzesi için yer bakmaya devam ediyoruz. Darbe girişimi gecesi tankların ezdiği 4 araç, kurşunlanan bir motosiklet, tankın önüne yatan vatandaşımızın kıyafetleri ve Şerife Boz’a ait kırmızı kamyonu satın aldık.”