Gündem Anıtkabir'deki "duman" panik yarattı

Anıtkabir'deki "duman" panik yarattı

21.07.2014 - 00:02 | Son Güncellenme:

Anatkabir'den akşam saatlerinde yükselen duman şeklindeki toz paniğe neden oldu. Birçok vatandaş Anıtkabir'de yangın çıktığı yönünde itfaiyeyi aradı. İtfaiye ve Anıtkabir yetkilileri, duman olduğu öne sürülen görüntünün, bir haftadır süren mermerlerin parlatılması çalışmaları sırasında çıkan tozlar olduğunu söyledi.

Anıtkabirdeki duman panik yarattı



Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarı olan Anıtkabir'de dün akşam saatlerinde hareketli saatler yaşandı. Birçok vatandaş, Anıtkabir'den dumanlar yükseldiği yönünde itfaiye ve polise ihbarda bulundu. Vatandaşlar, buradan çektikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinden de paylaştı. Fotoğraflarda duman olduğu öne sürülen görüntü, Anıtbakir'in çevresindeki Tandoğan ve Gençlik caddelerinden de görüldü. Vatandaş Anıtkabir'in önüne gelerek ne olduğunu öğrenmeye çalıştı.
Millet'in yetkililerden aldığı bilgilere göre, duman olduğu öne sürülen görüntünün. Anıtkabir'de bir haftadır süren mermerlerin parlatılması çalışmaları sırasında çıkan tozlar olduğunu bildirildi. Söz konusu toz yığınlarının Anıtkabir'in güçlü ışıklandırma sistemi nedeniyle duman gibi göründüğü bildirildi. Yetkililer, Anhıtkabir'de herhangi bir yangın ya da duman olmadığını söyledi. Yetkililer ayrıca, vatandaşların böyle asılsız iddialara karşı soğuk kanlı davranmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Yazarlar