Gündem Karşıyaka'da duygusal buluşma...

Karşıyaka'da duygusal buluşma...

26.06.2014 - 15:03 | Son Güncellenme:

Balyoz'dan tahliye olanlar, 1 Mayıs'ta yaşamını yitiren Albay Murat Özenalp'in mezarını ziyaret etti, duygusal anlar yaşandı.

Karşıyakada duygusal buluşma...

Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk, Oda TV, Şike, Gizli Belge, 28 Şubat, Zirve Yayınevi davalarından tahliye olanlar ve aile yakınları, bugün Ankara’ya çıkarma yaptı. Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Vardiya Bizde Platformu ve Fenerbahçeliler Derneği üyelerinin katılacağı program saat 10.00’da Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Aslanlı Yol’dan gelerek mozoleye çelenk koyan grup daha sonra Mamak Askeri Cezaevi’nde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp ve ’Amirallere suikast’ davası sürecinde intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar’ın Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabirlerini ziyarete gitti.

Haberin Devamı

Programa, Balyoz Davası sanığı emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, emekli Koramiral Can Erenoğlu ve çok sayıda subay da katıldı. Öte yandan dava süreçlerinde TSK’dan tepki olarak ayrılan general ve amiraller de geldi.

ONLAR KÜÇÜLÜYOR

Karakuş Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı: "Silah arkadaşlarımızın özgürlükleri gasp edilse de bizi yıldırmaları mümkün değildir. Bize haksızlığı ve adaletsizliği uygun görenler küçülürken biz büyüyoruz. Onurumuz için baş verir ancak boyun eğmeyiz."

MAYIS AYINDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Mezarlıkta ise duygusal anlar vardı. Albay Dursun Çiçek ve kızı İrem Çiçek, Albay Özenalp'in annesi ve eşine sarıldı başsağlığı dileiğinde bulundu. Bu sırada gözyaşları aktı.

Haberin Devamı

Ankara Mamak Askeri Cezaevi’nde ailesiyle açık görüş yaptığı sırada beyin kanaması geçiren Balyoz Davası hükümlüsü Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp, 1 Mayıs'ta, 49 yaşında hayatını kaybetmişti.