Kültür Sanat Anja Plaschg 13 Şubat'ta Salon'da

Anja Plaschg 13 Şubat'ta Salon'da

12.02.2015 - 14:38 | Son Güncellenme:

Sessizliği melodrama dönüştürmeyi başaran, 1990 doğumlu Avusturyalı genç sanatçı Anja Plaschg, deneysel müzik projesi Soap&Skin ile birlikte 13 Şubat Cuma akşamı Garanti Caz Yeşili kapsamında Salon sahnesine geliyor.

Anja Plaschg 13 Şubatta Salonda

Avusturya'nın küçük bir şehrinde büyüyen ve altı yaşında piyano, on dört yaşında ise keman çalmayı öğrenen Anja Plaschg, daha sonra elektronik müzikle ilgilenmeye başladı. İlk albümü Lovetune for Vacuum'u 2009 yılında yayımlamasının ardından Almanya, Belçika ve Fransa'da müzik eleştirmenleri tarafından Avusturya'nın yeni pop yıldızı olarak ilan edildi. 2010 yılında European Border Breakers Award ödülünü kazanan ve Apparat ile birlikte kaydettikleri Goodbye şarkısı Breaking Bad dizisinin 4. Sezon final bölümünde (2011) kullanılınca dikkatleri iyice üzerine çeken Plaschg’ın şarkıları, yine birçok film ve reklam müziğinde kullanıldı. Anja Plaschg ayrıca 2012 yapımı Still Life isimli filmde “Carmen” rolünü canlandırdı. Dünyayla daha iyi bir bağ kurabilmek adına şarkılarını ana dili olan Almanca yerine İngilizce yazmayı tercih eden Alan Plaschg, Vater parçası için istisna olarak ana dilini kullandı. Narrow albümünün ilk parçası olan Vater Plaschg tarafından babasının ölümü için bir ağıt olarak yazıldı. Plascgh'ın aynı zamanda "İçimi döktüğüm albüm" olarak tanımladığı Narrow, gotik şarkı sözlerinden oluşuyor.

Etkili ve kırılgan bir sese sahip Anja Plaschg'ın son müzik projesi Soap&Skin, 13 Şubat Cuma gecesi 22.00’da Salon'a konuk oluyor.


Biletler nerede-ne kadar?

Soap&Skin konserinin biletleri ayakta 45 TL, öğrenci 35 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.