Gündem Ankara adliyesinde 4 kıza "yaka paça" müdahale

Ankara adliyesinde 4 kıza "yaka paça" müdahale

26.06.2014 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

Ankara adliyesinde 4 kıza yaka paça müdahale

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'ndeki (DTCF) işgal eylemi nedeniyle yargılanan arkadaşlarına destek için adliyenin birinci katında pankart açan ve oturma eylemi yaparak, slogan atan 4 kız öğrenci yaka paça gözaltına alındı.

Haberin Devamı

YÖK'ün kuruluşunu protesto gerekçesiyle geçtiğimiz yıl DTCF Dekanı'nın odasına girip, pankart açan 12 kişiden 8'i tutuklanmış, bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. 12 kişi hakkında, "yasadışı örgüt üyeliği, kamu malına zarar vermek, polise mukavemet etmek" suçlarından dava açılmıştı.

Davanın ilk duruşması bugün Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma devam ederken, 4 kız öğrenci, adliyenin birinci katında pankart açarak, oturma eylemi yaptı. "Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz" sloganları atan kız öğrenciler, arkadaşlarına açılan davayı bir süre protesto etti. Kız öğrenciler, daha sonra koridora gelen özel güvenlik görevlileri ve polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kız öğrenci, ifadeleri alınmak üzere Ankara Adliyesi Polis Karakolu'na götürüldü.