Gündem Ankara'da hastanede patlama

Ankara'da hastanede patlama

23.10.2014 - 14:58 | Son Güncellenme:

Ankara'da İbni Sina Hastanesi'nin Acil Serviş girişine yakın bölümde meydana gelen patlama nedeniyle kimyasal nitelikteki malzemeler çevreye saçıldı. Patlamanın kimyasal boyutunu gören itfaiye, durumu Ankara İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürülğü'ne iletti. Kriz merkezi devreye girerken, 8 kişilik KBNR (Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer) timi, olay yerine giderek incelemeye başladı. Teknik çalışmanın ardından herhangi bir risk saptanmayınca hastanenin acil servisinde hasta kabulüne başlandı.

Ankarada hastanede patlama

Bugün saat 13.00 sıralarında İbni Sina Hastanesi'nin Acil Serviş girişinin yakınında hastane atıklarının yüklendiği kamyonda patlama meydana geldi. Patlama sırasında kamyonun şöförünün elbiseleri tutuştu. Sırt kısmı tutuşan şöför, "Yanıyorum..." diye bağırarak acil servise koştu. Yaralanan ve yanıklar oluşan şöföre acil serviste müdahale edildi. Patlama, gaz sıkışmasından meydana geldi.

Haberin Devamı

Patlamanın ardından Ankara İtfaiyesi olay yerine geldi. Yangına müdahale edilerek, etraf güvenlik şeridiyle çevrildi. İtfaiye, kimyasal nitelikteki malzemelerin etrafa saçılması nedeniyle durumu acil olarak Ankara İl AFAD'a bildirdi. AFAD'ın il müdürlüğü kriz merkezi devreye sokuldu. 8 kişilik KBNR timi olay yerine gönderildi. KBNR, ekibi patlama sonrası kimyasal bir risk oluşup oluşmadığı ile bu durumdan etkilenenlerin olup olmadığını belirleyecek. Acil Serviş Girişi kapatılırken, içerideki hasta yakınları dışarı çıkartıldı. AFAD ekibinin ilk ölçümünün ardından hasta yakınlarının dışarı çıkartılması dikkat çekti. Patlamanın ardından etrafa çok ağır bir kokunun yayıldığı belirtildi. Hasta yakınları, acil servisteki hastaların risk altında olup olmadığı konusunda meraklı ve endişeli bir bekleyiş içine girdi.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Bugün (23.10.2014) saat 13:00 sularında Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi tıbbi atık aracında gaz sıkışması nedeni ile oluşan patlama sonucu çıkan yangın anında söndürülmüştür. Olayda araç sürücüsü hafif yaralanmıştır. Patlama acil servis yakınında meydana geldiği için çevrede gerekli önlemler alınmış olup ilgili kurumlarımız müdahale ve incelemelerini yapmaktadır."

ÜNİVERSİTE AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Üniversitesi'nden olayla ilgili şu açıklama yapıldı:
"23 Ekim 2014 Perşembe günü saat 13:10’da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi arka bahçesinde yer alan tehlikeli atık deposundaki atıkların, yüklenici firma tarafından teslim alınması esnasında firmaya ait atık kamyonunda küçük çaplı bir patlama yaşanmıştır.
Patlama sırasında yüklenici firma görevlisinin el ve yüzünde yüzeysel yanıklar oluşmuş, yaralıya ilk müdahale yapıldıktan sonra gözlem altına alınmıştır. Olay yerinin acil servise yakın olması nedeniyle, AFAD ve itfaiye ekibinin rahat çalışabilmesi ve tedbir amacıyla acil servise hasta kabulüne geçici olarak ara verilmiştir.
Olay sırasında başka yaralanan olmadığı gibi, hastanemizdeki diğer sağlık hizmetleri sunumunda da herhangi bir aksaklık olmamıştır. AFAD yetkililerinin kamyon çevresinde yaptıkları teknik çalışma sonucunda insan sağlığını tehdit edecek herhangi bir risk saptanmaması üzerine 15:40 itibariyle acil servise hasta kabulüne başlanmıştır."