Gündem Ankara’nın En İyisi ‘Genco’

Ankara’nın En İyisi ‘Genco’

02.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

28. Ankara Uluslararası Film Festivali, önceki gece düzenlenen ödül töreniyle sonlandı. Festivalde En İyi Film Ödülü’nü ‘Genco’ adlı film kazandı

Ankara’nın En İyisi ‘Genco’

28. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ödüller önceki gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Halkbank ana sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen festivalin kapanış töreni Özge Uzun ve Ünsal Ünlü sunuculuğunda Şinasi Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Ulusal Uzun Film Yarışması’nın galibi ‘Genco’ olurken, Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü’nü ‘Albüm’ kazandı. Ulusal Belgesel Film Yarışması’nın birincisi ‘Ah’, Ulusal Kısa Film Yarışması’nın birincisi ise ‘Kot Farkı’ oldu. SİYAD Ödülü ‘Koca Dünya’ya gitti.

Ulusal Uzun kategorisinde yarışan 11 film; Onur Ünlü, Nihal Yalçın, Emrah Serbes, Hasan Akbulut, Olena Yershova Yıldız’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi.

Ankara’nın En İyisi ‘Genco’

‘Genco’ filminin yönetmeni Ali Kemal Çınar ödülünü jüri başkanı Onur Ünlü ve jüri üyesi Olena Yershova Yıldız’ın elinden aldı. ‘Genco’, aynı zamanda 50 bin TL’lik para ödülünün de sahibi oldu. Ali Kemal Çınar’ın kendi yazıp, oynayıp, yönettiği film, sınırlı süper güçlere sahip bir ana karakterin maceralarını konu alıyor.

Haberin Devamı

10 bin TL para ödülü bulunan Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü’nü ise ‘Albüm’ün yönetmeni Mehmet Can Mertoğlu’na Tayfun Pirselimoğlu takdim etti. Mertoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmi ‘Albüm’, geçen yıl Cannes Film Festivali’nin Eleştirmenler Haftası bölümünde dünya prömiyerini yaptıktan sonra birçok ödülün sahibi olmuştu. Film, evlat edinmeye çalışırken sahte bir hamilelik albümü oluşturan bir çiftin hikâyesini konu alan ve kara mizaha yer veren bir yapım.

Yönetmen Ödülü Erdem’in

En İyi Yönetmen Ödülü’nü ise Venedik Film Festivali’nin Ufuklar bölümünden Jüri Özel Ödülü’yle dönen yeni filmi ‘Koca Dünya’yla Reha Erdem kazandı. ‘Koca Dünya’, çevrelerinden kaçıp bir ormana sığınan yetimhanede büyümüş iki çocuğun dünyasını konu alıyor.

Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü’nü ‘Martı’ filmi ile Erkan Tunç’a, festivalin Onursal Başkanı Oğuz Onaran sundu. Türkiye sinemasının önemli yönetmenlerinden Seren Yüce’nin yönettiği ve orta üst sınıftan bir çiftin hayatlarında boşluğu konu alan ‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’ filminin iki başrol oyuncusu Songül Öden En İyi Kadın, Tolga Tekin ise En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Jüri, Ceylan Özgün Özçelik’in yönettiği ‘Kaygı’ filmini de Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü. ‘Kaygı’, ailesinin ölümüne dair kâbuslar görmeye başlayan bir medya çalışanını merkeze alıyor.

Haberin Devamı

Ankara’nın En İyisi ‘Genco’

Ödül Listesi

Uzun Metraj Kurmaca Film:

En İyi Film: ‘Genco’ (Yön.: Ali Kemal Çınar)

Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü: ‘Albüm’ (Yön.: Mehmet Can Mertoğlu)

Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü: Erkan Tunç (‘Martı’)

En İyi Yönetmen: Reha Erdem (‘Koca Dünya’)

Jüri Özel Ödülü: ‘Kaygı’ (Yön.: Ceylan Özgün Özçelik)

En İyi Kadın Oyuncu: Songül Öden (‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’)

En İyi Erkek Oyuncu: Tolga Tekin (‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: İrem Sak (‘Martı’)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Musab Ekici (‘Babamın Kanatları’)

En İyi Görüntü Yönetmeni: Türksoy Gölebeyi (‘Taş’)

En İyi Sanat Yönetmeni: Kerem Ardahan, Sıla Karaca (‘Kaygı’)

En İyi Kurgu: Umut Sakallıoğlu, Kıvanç Sezer (‘Babamın Kanatları’)

En İyi Özgün Müzik: Bajar (‘Babamın Kanatları’)

En İyi Ses Tasarımı: Reha Erdem Herve Guyader (‘Koca Dünya’)

Belgesel Film:

Birincilik Ödülü: ‘Ah’ (Yön.: Mustafa Ünlü)

İkincilik Ödülü: ‘Lüfer’(Yön.: Mert Gökalp)

Üçüncülük Ödülü: ‘Vank’ın Çocukları’ (Yön.: Nezahat Gündoğan)

Haberin Devamı

Seçiciler Kurulu Özel Ödülü: ‘Üçyüzbir’ (Yön.: Alican Mansuroğlu)

Kısa Film:

Birincilik Ödülü: ‘Kot Farkı’ (Yön.: Ayris Alptekin)

İkincilik Ödülü: ‘Güney Kutbu’ (Yön.: Emin Akpınar)

Üçüncülük Ödülü: ‘Tavşan Kanı’ (Yön.: Yağmur Altan)

Seçiciler Kurulu Özel Ödülü: ‘Patates Olmasın’ (Yön.: Melisa Üneri)