Gündem Ankesör dalgası!

Ankesör dalgası!

21.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün örgüt imamlarıyla ankesörlü telefon yöntemiyle irtibat kurdukları belirlenen 104’ü muvazzaf, 170 TSK mensubu hakkında yakalama kararı çıkarıldı... 38 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 22 kişi gözaltına alındı...

Ankesör dalgası

İstanbul’da, terör örgütü FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında İstanbul merkezli 38 ilde operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Büro savcılarınca, terör örgütü FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, “abi-imam” diye tabir edilen yönetici düzeyindeki askeri personelden sorumlu şahısların, kamuya açık market, büfe, lokanta gibi işletmelerdeki sabit (kontörlü) hatları kullanarak, “öğrenci” olarak ifade edilen askeri personele talimat verdikleri, örgütsel toplantıya çağırdıklarını belirledi. Çalışmada, bu şahısların tek yönlü arama yaptıkları tespit edildi.

Kısıklı’da bir iş yeri

Örgütün kullandığı Üsküdar Kısıklı’daki bir iş yerini tespit eden savcılık, buradaki kontörlü telefon hattından 264 askere ulaştı. Bu kişilerden 94’ü hakkında darbe girişimine katıldıkları veya örgütsel faaliyet yürüttükleri için daha önceden işlem yapıldığını belirleyen savcılık, 106’sı muvazzaf, 44’ü ihraç edilen, 10’u emekli ve 3’ü üsteğmenlikten istifa etmiş asker ile ilişkisi kesilmiş yedi askeri öğrenci olmak üzere toplam 170 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Muvazzaf askerlerden 68’inin subay, 38’inin ise astsubay rütbesinde olduğu öğrenildi. Muvazzaf şüphelilerin 63’ünün Kara Kuvvetleri, 18’inin Deniz Kuvvetleri ve 16’sının Hava Kuvvetleri komutanlıklarında, dokuzunun da Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

Eş zamanlı operasyon

Savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri, İstanbul merkez olmak üzere 38 ilde dün sabah saat 04.00’te başlattığı operasyonlarda 22 kişiyi gözaltına aldı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.