Gündem Anne Cömert: Ne adalet var ne vicdan

Anne Cömert: Ne adalet var ne vicdan

16.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Abdullah Cömert davasının Balıkesir’de yapılan duruşmasında yine karar çıkmadı. Hatay’dan duruşmaya gelen anne Hatice Cömert isyan etti...

Anne Cömert: Ne adalet var ne vicdan

Hatay’daki Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili güvenlik gerekçesiyle Balıkesir’e alınan davanın yedinci duruşması dün görüldü. Duruşmaya Abdullah Cömert’in annesi Hatice ve babası Edip Cömert ile avukatları katıldı. ’Olası kastla öldürme’ suçundan tutuksuz yargılanan ve 25 yıla kadar hapsi istenen sanık polis memuru A.K., Mersin Adliyesi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmaya katıldı. Sanık polisi, avukatı İbrahim Uzun savundu.

Haberin Devamı

Mahkemede öncelikle ’sanık polisin gaz tüfeği atışıyla ölümün gerçekleşeceğini öngörüp öngöremeyeceği’ sorusuna yanıt vermesi talep edilen Birinci Adli Tıp İhtisas Kurumu’nun raporu okundu. Raporda, ’Kastın tayini, adli tıbbın çalışma alanına girmez’ denilirken; konunun mahkeme tarafından aydınlatılmasının uygun olduğu vurgulandı.

Duruşma ertelendi

Sanık avukatı İbrahim Uzun, Adli Tıp raporunda çelişkiler olduğunu iddia ederken, “Olayın müvekkilimin eylemiyle gerçekleştiğine dair şüphe ve kesin kanaat bulunmamaktır” dedi. Mahkeme heyeti sanığın tutuklanması istemini SEGBES aracılığıyla tüm duruşmalara katılması, sanığın kaçma şüphesi olduğuna dair bir somut delilin bulunmaması nedeniyle bir kez daha reddetti ve duruşmayı 19 Şubat 2016’ya erteledi.

Haberin Devamı

‘Katil yine dışarıda’

Duruşma bitiminde Abdullah Cömert’in anne babası açıklamalarda bulundu. Acılı anne Hatice Cömert şunları söyledi: “Ne adalet var, ne vicdan var. Biz Hatay’dan buraya geldik, yolculuğumuz 18 saat sürdü. Mahkeme ise bir saat sürdü. Yine karar verilmedi. Dava yine uzadı. Katil yine dışarıda. Benim oğlum Hatay’da öldü, Balıkesir’de ölmedi. Niye buraya taşındı? Bize ceza veriyorlar. Katile ceza vermiyorlar bize ceza veriyorlar.”

Hatay’dan Balıkesir’e 18 saatte geldiklerini belirten Anne Cömert, “Katile değil bize ceza veriyorlar” dedi.