Edirne Anne Ve Baba Adaylarına Eğitim Verildi

Anne Ve Baba Adaylarına Eğitim Verildi

26.02.2017 - 11:47 | Son Güncellenme:

.

Anne Ve Baba Adaylarına Eğitim Verildi

EDİRNE (AA) - Edirne Belediyesi ve Özel Trakya Hastanesinin işbirliğinde anne ve baba adaylarına ''doğum korkusu" ve "doğum sonrası depresyon'' konularında eğitim verildi.

Haberin Devamı

Edirne Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen eğitimde konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, vatandaşları halk sağlığı konusunda doğru bilgilendirmek için eğitimler düzenlediklerini ve bazı kurumların düzenledikleri eğitimlere destek olduğunu belirtti.

Bu eğitimin daha önce gerçekleştirilen eğitim de devamı niteliğinde olduğunu anlatan Tanrıkulu, "Sağlıklı bir nesil için en önemli şart, bilinçli bir anne ve babadır. Buradan aldığınız eğitimlerle doğuma ve doğum sonrasında en doğru şekilde hazırlanacaksınız. Aklınıza takılan tüm sorunları konunun uzmanlarına danışın." diye konuştu.

Sağlık konusunda doğru bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğunu ifade eden Tanrıkulu, bilgi kirliliğine de dikkat çekti.

Haberin Devamı

Edirneliler'in bilgi düzeyinin de çok iyi olduğunu anlatan Tanrıkulu, "Doğum inanılmaz bir mucize. Baba adaylarını da çok heyecanlı görüyorum. Onlar da baba olmaya hazırlanıyor.'' dedi.

Uzman Doktor Selda Akal ''Mucizenin doğumu'', Uzman Psikolog Bahar Şenveli ise ''Doğum korkusu, doğum sonrası depresyon'' konularında anne ve baba adaylarına bilgi vererek, neler yapmaları gerektiğini anlattı.