Dünya Anneler çocuklarını boğuyor!

Anneler çocuklarını boğuyor!

04.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak ordusunun operasyonunu askıya aldığı Felluce’de halk, IŞİD’in baskıları ve kıtlık nedeniyle çaresiz... Kurtulma umudunu yitiren bazı annelerin çocuklarını boğarak öldürdüğü, bazılarının kendini ateşe verdiği ifade edildi

Anneler çocuklarını  boğuyor

İki yıldır IŞİD’in konrolünde bulunan Irak’ın Felluce kentinde sıkışan siviller korkunç bir dram yaşıyor. Kentten kaçmayı başaranlar, BM yetkililerine kentte sıkışan bazı annelerin, açlık çeken çocuklarını boğarak öldürdüğü veya sokağa attığnı anlattı. Irak ordusu, ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin hava desteğiyle Felluce’de IŞİD’e karşı başlattığı operasyonu sıkışan siviller nedeniyle askıya almıştı.

‘2016’da zafer bekliyoruz’
İngiliz The Times gazetesinin BM yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Felluce’de IŞİD baskısından dolayı intihar olayları yaşanıyor. Felluce’den kaçan bir kadının, “Kentin çıkış yollarını kapatan IŞİD nedeniyle aileler acı çekiyor. Bazıları kendilerini ateşe verdi. Allah şahidim, bazıları kendi çocuklarını boğdu. Bazıları da yiyecek yemek bulamadıkları için çocuklarını sokağa attı ve bir başlarına bıraktı” dediği aktarıldı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Felluce’de ilk intiharların mart ayı itibariyle yaşanmaya başladığını ifade ederken, Iraklı

Anneler çocuklarını  boğuyor
araştırma görevlisi Christopher Wilcke, “Bugüne kadar bize iki kadının kendilerini ve çocuklarını Fırat Nehri’ne attığı söylendi” dedi. IŞİD’in daha önce de Felluce’deki sivil halkı “canlı kalkan” olarak kullandığı, çocuklara cephanelik taşıttığı ve zorla savaştırdığı belirtilmişti. Felluce’de 20 bini çocuk yaklaşık 50 bin sivil olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan, Irak Maliye Bakanı Hoşyar Zebari, Felluce’de zorlu bir mücadele verildiğini ifade etti. Reuters’a açıklama yapan Zebari, “IŞİD, Felluce’deki nüfusu rehine olarak tutuyor ve kaçmalarına izin vermiyor. Bu insanlar orada zorlu bir mücadele veriyor” dedi. Felluce’nin IŞİD’den ne zaman temizleneceği ile ilgili kimsenin kesin bir tarih veremeyeceğini vurgulayan Zebari, 2016’nın IŞİD karşısında “nihai zaferi” elde edecekleri yıl olacağını savundu.

Bununla birlikte, Irak hükümetiyle krize neden olan, Musul yakınlarındaki Başika kampında bulunan Türk askerleriyle ilgili de yeni bir gelişme yaşandı. Irak hükümetinin, ülkede bulunan Türk askerinin geri çekilmesini sağlamak için Türkiye’ye yeni bir elçi gönderdiği belirtildi. Irak’ın Washington Büyükelçisi Lokman Feyli, Rus Sputnik ajansına yaptığı açıklamada, “Yeni büyükelçimizi Ankara’ya göndererek, müzakereler ve diyalog konusunda ne kadar ciddi olduğumuzla ilgili Türkiye’ye yeni bir mesaj verdik” dedi.

Haberin Devamı

İranlı komutan Felluce’de

Felluce’de düzenlenen operasyona, İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur’un da katıldığı ortaya çıktı. İran Devrim Muhafızları Özel Kuvvetler Birliği Kudüs Tugayları’nın komutanı Kasım Süleymani de (solda) bir süredir Felluce’de.