Gündem Anneler günü mesajları! Anneler Günü 2017 doodle oldu!

Anneler günü mesajları! Anneler Günü 2017 doodle oldu!

14.05.2017 - 09:11 | Son Güncellenme:

Anneler Günü 2017 Google tarafından doodle yapıldı. Tüm dünyada her yıl Mayıs'ın ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü bu yıl da değişmedi. Özel gün ve isimleri unutmayan Google, Anneler Gününü'de atlamadı. İşte bugüne özel en yeni anneler günü mesajları...

Anneler günü mesajları Anneler Günü 2017 doodle oldu

En önemli günlerden biri olan Anneler Günü Google tarafından unutulmadı ve doodle yapıldı. Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü 2017 yılında 14 Mayıs Pazar'a denk geliyor. İşte merak edenler için Anneler Günü'nün tarihçesini ve en güzel mesajlarını derledik.

Haberin Devamı

Anneler günü mesajları Anneler Günü 2017 doodle oldu

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.

EN GÜZEL ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

*Anneciğim, bir günümde değil her günümdesin. Annem olman dünyadaki en büyük şansım, iyiki varsın. Seni çok seviyorum annem.

*Penceresiz odamda, ışıkların en nadidesiydin. Akıl hocam, hayat danışmanımdın. Yollar ayrıldı ama kalpler asla. Seni seven yavrun anneler gününü unutmadı. İyi ki varsın annem.

Haberin Devamı

*Anneler çiçek gibidir, onları hep mis kokulu yerlerde görebilirsin, senin için her zaman varolduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin. Anneler günün kutlu olsun canım anam.

*Geleceğini oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerine uygun ve seni mutlu edecek şekilde olmasını dilerim. Anneler günün kutlu olsun benim melek annem.

*Anne senin yüreğin taş olsa dayanır mı, kuş olsa, çiçek olsa, gündüz olsa, kırılmaz mı? Acıdan bir sap menekşenin boynu bu kez dağlar doğursun beni anne. Sen de ılık bir yağmur ol durmadan yağ kanayan yerlerime. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

*Anne gökte bir ışık, anne parlak bir yıldız anne yoklukta bir düş, ayda bir yaldız anne tutunulan bir dal, dertlerin garip çizgisi anne gözümdeki yaşların bir virane dizgisi. Anneler günün kutlu olsun canım anam.

*Dün sana kızdıklarımı bugün ben yapıyorum anne. Çünkü aslında senin küçük bir kopyanım. Umarım senin kadar sevgi dolu olurum Annem.