Ankara Antalya'dan Kısa Kısa

Antalya'dan Kısa Kısa

17.09.2017 - 10:48 | Son Güncellenme:

Kepez'de vatandaşların tapu sevinci

Antalyadan Kısa Kısa

ANTALYA (AA) - Vatandaşların 30 yıllık tapu özlemini gideren Kepez Belediyesi, Düden Çayı Sit Alanı'ndaki gecekonduların sahiplerine tapu mutluluğu yaşattı.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kamusal hizmet alanı içerisinde kalan gecekondu hak sahiplerine, ilgili kanun kapsamında en yakın yerden arsa tahsisi yapılacak. 500 kişi içerisinde hak sahipliği tespiti tamamlanan 50 vatandaşa, arsa tahsisi yapılması talebi, Kepez Belediye Meclisi'nden oy birliğiyle geçti.

Kepez Belediye Meclisi, tapuyla ilgili sevindirici bir kararı da Düden Çayı Sit Alanı içerisinde kalan gecekondularla ilgili aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin aldığı meclis kararıyla Düden Çayı’nın, Şelale, Baraj ve Habibler mahallelerini kapsayan kısmındaki düzenleme yetkisi 3 yıl süreyle Kepez Belediyesi'ne verildi.

Kepez Belediyesi de Büyükşehir Belediyesinin verdiği yetki kapsamında ilgili kanun gereği yaklaşık 600 gecekondu hak sahibine, sit alanı dışından en yakın bölgeden tapulama yapacak.

Haberin Devamı

Belgelerle ve ilgili kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespiti tamamlanan 46 gecekondu hak sahibine arsa tahsisi yapılması talebi, Kepez Belediye Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısında karara bağlandı. 46 hak sahibine tapu tahsisi yapılması için encümene ve belediye başkanına yetki verilmesi talebi oy birliğiyle meclisten geçti.

Sit alanındaki diğer gecekondu sahiplerine de hak sahipliği tespiti tamamlandıktan sonra belediye meclisinden karar alınarak tapuları verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçenin müzminleşen mülkiyet sorunlarını, muhatabı olan vatandaşları mutlu edecek şekilde çözdüklerini belirterek, "Hemşehrilerimize verdiğimiz sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sözlerimizin arkasındayız ve vaatlerimizi bir bir yerine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

- Kepez Belediyesi, ilçedeki camilerin temizliğini yaptı

Kepez Belediyesi, ilçede bulunan camileri temizledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, düzenli aralıklarla ilçede hizmet veren camilerin iç ve bahçe temizliklerini gerçekleştiriyor. Profesyonel bir ekiple gerçekleştirilen temizlik işlemlerinde camilerin her tarafı tertemiz bir şekilde hizmete hazır hale getiriliyor.

Haberin Devamı

"Temizlik imandan gelir" anlayışıyla ilçede bulunan okulların ve yaşı ilerlemiş, gücü olmayan vatandaşların da ev temizliğini gerçekleştiren Kepez Belediyesi, sosyal belediyeciliğin hakkını veriyor.

Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, camisinden okuluna, sokağından caddesine kadar tertemiz bir Kepez için gece gündüz çalışıyor.