Ankara Antalya'dan Kısa Kısa

Antalya'dan Kısa Kısa

21.09.2017 - 11:55 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye personeline protokol eğitimi verildi

Antalyadan Kısa Kısa

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına yönelik "Temsil ve protokol yönetim eğitimi" düzenledi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de katıldığı eğitimde, "ilk izlenim", "algı yönetimi" ve "resmi protokol kuralları" konuları anlatıldı.

Protokol kurallarının büyükten küçüğe aktarılan ya da hata yaptıkça uyarılarla öğrenilen konular olduğunu belirten Ataöv, "Ülkemizde büyük sıkıntı çekilen bu konuda, Antalya öne çıksın ve vatandaşla sımsıcak, kendi arasında resmi, dışarıdan gelenlerle de protokole uygun davranılmasını sağlamayı istiyoruz." dedi.

Nezaket kurallarının, kişilerin birbirleriyle olan iletişimde sosyal davranış kuralları olduğuna aktaran Ataöv, nezaket kuralları ile protokol kurallarının birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

- Alanya'ya 37 kilometrelik kanalizasyon

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), Alanya'nın altyapısı olmayan mahallelerinde 37 kilometrelik kanalizasyon çalışması yürütüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'da kanalizasyonsuz mahalle ve sokak kalmaması için kent genelinde çalışmalarını sürdüren ASAT, Alanya'da 37 kilometrelik kanalizasyon şebeke hattı çalışması yapıyor.

7 milyon lira yatırım bedelli projede yaklaşık 10 bin metrelik kanalizasyon şebeke hattı imalatını tamamlayan ASAT, çalışmalarını sürdürüyor.

Proje tamamlandığında Alanya Oba, Emişbeleni, Payallar, Konaklı ile Gazipaşa, Beyobası Mahallelerinin kanalizasyon sorunu ortadan kalkacak.

- Dokumapark'a ödül

Kepez Belediyesi tarafından yürütülen Dokumapark Projesi'nin, Tarihi Kentler Birliği'nin proje ödülüne layık görüldüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarihi Kentler Birliği'nin her yıl gerçekleştirdiği, "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma ve Proje Uygulamalarını Özendirme Yarışması" kapsamında, Kepez Belediyesi proje dalında ödül alan 8 belediyeden biri oldu.

Yarışmaya 69 belediye, 82 uygulama ve 61 proje olmak üzere toplam 143 başvuruda yapıldı. Jüri toplantısında Kepez Belediyesi'nin yanı sıra, Bartın, Dulkadiroğlu, Göynük, Lüleburgaz, Mudanya, Süleymaniye ve Samsun belediyeleri proje dalında ödülleri paylaştı.

Haberin Devamı

Yarışma jürisinin değerlendirmeleri sonucunda Kepez Belediyesi'nin Dokumapark Projesi, proje dalında ödüle layık görüldü.

Ödülleri 2017 Antalya YAPEX Fuarı'nda sahiplerine verileceği bildirildi.

Yazarlar