Gündem Antalya merkezli ‘paralel’ gözaltılar

Antalya merkezli ‘paralel’ gözaltılar

26.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ’Paralel yapı’ soruşturması kapsamında 5 ilde eşzamanlı operasyon yapıldı.

Antalya merkezli ‘paralel’ gözaltılar

“Örgüt kurmak ve yönetmek, evrakta sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal, aleni olmayan konuşmaları dinlemek ve kaydetmek” suçlamalarıyla yürütülen operasyonda Antalya, İzmir, Burdur, Şanlıurfa ve Batman’da haklarında yakalama kararı çıkarılan 13 kişiden 6’sı gözaltına alındı Gözaltına alınanlar arasında eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Mehmet E. de bulunuyor. Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, gözaltı kararlarının uygulanması ardından operasyonun detayları ile ilgili açıklama yapabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Konya’da 5 tutuklama

Yine paralel yapı iddiasıyla Konya merkezli 19 ilde haklarında yakalama kararı çıkarılan 66 kişiden 43’ü gözaltına alındı.

“Fethullahçı terör örgütüne üye olmak, soruşturmanın, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek” suçlamalarıyla gözaltına alınan 43 kişiden 25’i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen 18 kişiden aralarında polis başmüfettişliğinden ihraç edilen 1’inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün de bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı. Aralarında dönemin İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği Başkanı S.C.’nin de bulunduğu 23 kişinin ise arandığı belirtildi.