Kültür Sanat Antalya Piyano Festivali başladı

Antalya Piyano Festivali başladı

05.11.2009 - 10:15 | Son Güncellenme:

10'uncu Uluslararası Antalya Piyano Festivali, ünlü Türk piyanist Fazıl Say ve kendisine eşlik eden birbirinden ünlü müzisyenlerin verdiği ‘Fazıl Say ve Arkadaşları’ adlı konserle başladı.

Antalya Piyano Festivali başladı

Bugüne kadar çıtası yükseltilerek dünyanın sayılı festivallerinden biri haline getirilen 10'uncu Uluslararası Antalya Piyano Festivali, ünlü Türk piyanist Fazıl Say ve kendisine eşlik eden birbirinden ünlü müzisyenlerin verdiği ‘Fazıl Say ve Arkadaşları’ adlı konserle başladı.
Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, salonundaki koltuklar yetmedi. Talep üzerine salona ek sandalyeler getirildi. Müzisyenlere bir kaç metre mesafedeki sandalyelerinde geceyi izleyenler, biletlerini en son almalarına rağmen en şanslı olanlardı. Açılış konuşması yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, Antalyalıların festivale olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Türkiye'nin kültür başkenti olabilmek adına İstanbul ile yarışmak zor ama, yarışa başladık. Güzel bir akşam, güzel bir festival diliyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Antalya Piyano Festivali başladı

FAZIL SAY HEM ÇALDI HEM YÖNETTİ

Aynı zamanda festivalin Genel Sanat Yönetmenliği'ni yapan piyanist Say'a, ödüllere doymayan tiyatro üstadı Genco Erkal, Nazım Hikmet şiirleriyle eşlik etti. Keman profesörü Cihat Aşkın, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın solo viyolonselcisi Çağ Erçağ, ‘Carmina Burana'da bariton sololarının yanı sıra kontrtenor solosunu da seslendirerek bir ilke imza atan Güvenç Dağüstün, yurt dışında birçok konsere giden ve solo bir albüm yapan neyzen Burcu Karadağ, Çağdaş Dünya Tango müzisyenlerinden Tolga Salman da, Fazıl Say ile birlikte aynı sahneyi paylaştı. Fazıl Say, kendisine düşen besteleri seslendirirken, bir yandan da orkestra şefi gibi sırası gelen sanatçıları başıyla uyararak konseri yönetti.

Haberin Devamı

MİNİK KEMANCILAR SEYİRCİDEN ALKIŞ ALDI

Cihat Aşkın ve Çağ Erçağ ile birlikte 5 oda müziği seslendirerek konseri başlatan Say, neyzen Burcu Karadağ ile birlikte ‘Katibim’i seslendirince, en çok alkışı aldı. Gecenin sürprizi, kemanın minik ustaları 11 yaşındaki Berfin Aksu ile 12 yaşındaki Sesim Bezdüz ünlü virtüözlere eşlik etmesiydi. Berfin Aksu'yla F. Mendelsshon'un ‘Keman Konçertosu No 1’ adlı besteyi, Sesim Bezdüz ile de Muammer Sun'un ‘Köçekçe’sini seslendiren Say, ikiliyi seyirciyle birlikte ayakta alkışladı. Bu ikilinin geleceğin ünlü müzisyenleri olacağına inandığını belirten Say, kendisine ait ‘Nazım Hikmet Oratoryo'ndan 3 şiirle konserin finalini yaptı.

GY (SU/AHD) (FOTOĞRAF)