Dışı kıtır içi yumuşak bir antrikot yapmanın sırrı eti iyice pişirmeden önce iki tarafını kızgın tavada mühürleyip daha sonra etin içinin yumuşak olarak pişmesini sağlamaktır.  Eti mühürledikten sonra ocağın ısısını ara sıra hafifletip ara sıra artırırsak yağı ve eti yakmadan leziz bir antrikot elde ederiz.

Malzemeler:

5 adet antrikot

Zeytinyağı

Tuz

Biberiye dalları

Yapılışı:

Teflon tavaya yağ konulur ve kızdırılan yağda antrikotun her iki yanı mühürlenir ve aroma versin diye üzerine biberiye dalları sürülür.

Yağ ve et yanmasın diye ocağın ısısı hafifletilir ve ara sıra da artırılır, etin pişmesine yakın her iki tarafına tuz serpilir ve antrikot piştikten sonra içinin daha yumuşak olması için servis tabağının üzerine bir kapak kapatılır, beş dakika bekletilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.