Gündem AOÇ’deki vekillere sosyal tesis davalık

AOÇ’deki vekillere sosyal tesis davalık

20.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TMMOB’a bağlı Ankara Mimarlar Odası, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazileri içerisinde bulunan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen ALA Tesisi’nin, TBMM’ye devredilerek milletvekillerinin kullanımına açılmasını mahkemeye taşıdı.

AOÇ’deki vekillere  sosyal tesis davalık

Oda, içinde yürüyüş yolları, tenis kortları, basketbol sahası, restoran, kafeterya ve yüzme havuzu bulunan tesisin, Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışında belirtildiği gibi halkın kullanımına açılmasını istiyor. Ankara Mimarlar Odası, dava sürecinde Bilgi Edinme Kanunu kapsamında resmi yazı ile TBMM Genel Sekreterliği’nden AOÇ Müdürlüğü ile yapılan kira protokolünü istedi. TBMM Başkanlığı, “ticari sır” gerekçesiyle Ankara Mimarlar Odası’nın bilgi edinme talebini reddetti.

Haberin Devamı

‘Halka açılmalı’

Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:“AOÇ, Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışla halka emanet edildi. AOÇ arazilerinde sadece milletvekillerinin kullanacağı ayrıcalıklı bir kullanım söz konusu olamaz. TBMM orada ticaret mi yapacak ki bize ‘ticari sır’ yanıtını veriyor. Tesislerin kullanımı halka açılmalı.”

Yazarlar