Gündem AOÇ Müze ve Sergi Salonu alev alev

AOÇ Müze ve Sergi Salonu alev alev

05.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müze ve Sergi Salonu’nda önceki gece mwalzeme ambarının çatısında henüz belirlenemyen bir nedenle yangın çıktı.

AOÇ Müze ve Sergi Salonu alev alev

Yangına ilk müdahale çalışanlar tarafından yangın tüplerle gerçekleştirildi. İtfaiye görevlilerinin yaklaşık 1.5 saat süren çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı, soğutma ile hasar belirleme çalışmaları sürdürüldü.

Haberin Devamı

Eserlerde zarar yok

Yangın, etkinliklerde kullanılan malzemelerde ve binada zarara yol açarken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın envanter defterlerine kayıtlı olan eserlerde hasara neden olmadı. Binanın çevresindeki ağaçlar ile yanındaki rüzgâr gülü, yangından etkilenmedi.

Konuyla ilgili konuşan AOÇ Müze ve Sergi Salonu yetkilisi, yangından müze kısmının etkilenmediğini ifade ederek sadece çatısının havalandırma için açıldığını, yangın başladığı sırada Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın envanter defterlerine kayıtlı olan eserleri dışarı çıkararak koruma altına aldıklarını söyledi.

Sergi salonunda Türkiye’nin en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyoneri Hanri Benazus’un dijital kopyalarının da yer aldığını ancak bu eserlerin orijinallerinin kendisinde bulunduğuna dikkat çeken yetkililer, ‘Kuzular’, ‘Yaylada Yörükler’, ‘Bağ Bozumu’ adlı yağlı boya tablolar gibi 263 eserin yangından zarar görmediğini bildirdi.

AOÇ Müze ve Sergi Salonu alev alev


Yangın, etkinliklerde kullanılan malzemelerde ve binada zarara yol açarken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın envanter defterlerine kayıtlı olan eserlerde önemli bir hasar meydana gelmedi.