Gündem AÖF sınav giriş yerleri açıklandı! (14-15 Ocak AÖF giriş belgesi)

AÖF sınav giriş yerleri açıklandı! (14-15 Ocak AÖF giriş belgesi)

04.01.2017 - 10:13 | Son Güncellenme:

AÖF sınav giriş yerleri belli oldu. 14-15 Ocak tarihinde yapılacak olan AÖF sınavlarının giriş belgeleri https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinden erişime açıldı. Öğrenciler sisteme giriş yaparak sınav belgelerini temin edebilecek.

AÖF sınav giriş yerleri açıklandı (14-15 Ocak AÖF giriş belgesi)

AÖF Sınav giriş belgeleri AÖF resmi internet sitesi (https://www.anadolu.edu.tr) üzerinden erişime açıldı. Adaylar sınav giriş belgelerini internet üzerinden temin edecek olup, adreslere belge gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİNİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ..

AÖF 3 DERS SINAVLARI

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, 1,5 milyona yakın öğrencisini yakından ilgilendiren tek ders sistemi değişikliğini resmi sitesi üzerinden öğrencilerine duyurdu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, Açık Öğretim Fakültesi bünyesinde İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencisi olan ve mezun olmalarına tek ders geçme mecburiyeti kalan öğrenciler için, yeni bir sisteme gidildiğini duyurdu. Buna göre, dönem uzatmamak amacıyla uygulanan tek ders sınavları, bu yıldan itibaren 3 derste birden uygulanabilecek.

Prof. Dr. Gündoğan’ın yaptığı açıklamaların devamında, Açık Öğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde hem lisans hem de ön lisans programlarına kayıtlı olan öğrenciler için yapılan değişiklikle, 3 dersten başarısız olmuş ve bu dersleri vermesi halinde mezun olacak olan öğrencilere tanınan bu 3 ders hakkından, hangi öğrencilerin yararlanabileceği hakkında bilgi verildi.
Buna göre, 3 ders sınavına girebilmek için, bir açık öğretim programına veya bölümüne kayıtlı öğrencinin tüm dersleri almış olması gerekiyor, ve 3 dersten başarısız olması gerekiyor. Hali hazırda almadığı dersler bulunan öğrenciler, bu 3 ders sınavı hakkından yararlanamayacak. Başarısız olunan dersten, DZ veya YZ harfleri ile başarısız olan öğrenci de 3 ders sınavı hakkı tanınmayacak. Ayrıca, uygulamalı derslerde, yani laboratuvar veya pratik çalışma içeren derslerde de üç ders sınavı hakkı tanınmayacak.

Haberin Devamı

3 ders sınavları, yurt içi açık öğretim programlarına kayıtlı öğrenciler için 22 Temmuz 2017, yurt dışı programlarına kayıtlı öğrenciler için 13 Ağustos 2017 tarihinde düzenlenecek.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nden Açık öğretim Öğrencileri için Sosyal Faaliyet Açıklaması
Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencileri için, Açık Öğretim sosyal etkinlikleri ile ilgili açıklama geldi. Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, ders anlatımından ve üniversite ortamından uzak bir eğitim öğretim dönemi geçirmekteler. Bu nedenle sosyal aktivite katılımları, üniversiteyle olan ilişkileri geliştirebilir. Bu bağlamda, 2017 yılı Ocak ayından itibaren başlayacak uygulamada, AÖF öğrencileri Kitap, Sinema, Fotoğrafçılık ve Tarih topluluklarına ücretsiz bir şekilde katılabilecek ve topluluk etkinlikleri düzenli bir arayla çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Kayıt işlemleri için ekampus.anadolu.edu.tr adresine girmeniz yeterli olacaktır.

Yazarlar