Gündem AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı!

AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı!

28.09.2016 - 14:26 | Son Güncellenme:

AÖF kayıt yenileme işlemleri bu hafta başladı. Öğrenciler 7 Ekim'e kadar kayıt yenileme işlemlerini yapabilecekler. konu hakkında Açık Öğretim Fakültesi'nin resmi internet sitesinde detaylı bir anlatım yapıldı. AÖF kayıt yenileme işlemleri için 07 Ekim 2016 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır.

AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı

AÖF kayıt yenileme işlemleri 26 Eylül Pazartesi 2016 tarihinde başladı. Kayıt yenileme işlemi yapmak isteyen öğrenciler kayıt yenileme bedelini ödeyerek kayıt yenileme işlemini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

AÖF Kayıt Yenileme işlemleri başladı. Geçtiğimiz günlerde AÖF kayıt yenileme işlemlerinin yapılacağı tarih açıklanmıştı. Açıklamaya göre AÖF kayıt yenileme işlemleri, 2016-2017 öğretim yılı için 26 Eylül 2016 tarihinde başlayıp, 7 Ekim 2016 Cuma günü sona erecektir. Kayıt yenileme işlemleri nihayet başladı.

Mazeretli kayıt yapmak isteyen öğrenciler ise 6 Ekim – 7 Ekim tarihlerinde AÖF resmi internet sayfası üzerinden kayıt yenileme yapabilirler.

AÖF KAYIT YENİLME İŞLEMLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrenciler ders ekle-sil işlemlerini ödeme yapana kadar değiştirebilir. Ödeme yaptıktan sonra ders işlemleri kabul edilmiş sayılır ve bundan sonra öğrenci sistemde herhangi bir değişiklik yapamaz. Bu sebeple öğrenciler ders işlemlerini gerçekleştirmeden önce AÖF internet sayfasında bulunan kayıt yenileme linkine girip, sorumlu oldukları dersleri incelemeleri gerekir. Bu dersler hakkında bilgi alınarak kayıt yenileme yapmak öğrencinin lehine olacaktır.

Haberin Devamı

Ders Atamaları Nasıl Yapılır?

Ders atamaları Fakülte tarafından 30 krediyi sınır koyarak otomatik yapılır. Öğrenci tekrar aldığı derslerin haricinde ve 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yıllardan ders alabilir. Bu ders alımlarını ödeme yapmadan önce yapmaya dikkat ediniz. Ödeme yaptıktan sonra sistemde işlem yapamazsınız.

AÖF Kayıt Yenileme Harçları Ne Kadar ve Ödeme Nasıl Yapılır?

AÖF Kayıt yenileme harçları değişkenlik gösterebilmektedir. Kayıt yaptıracağınız lisans veya önlisans programının harç ücretini Vakıfbank ATM’lerinden görüntüleyebilirsiniz. Harç ödemelerini yapmak için farklı yöntemler izleyebilirsiniz.

Vakıfbank ATM’lerinden kartsız ödeme yapabilirsiniz. ATM menüsünde ödemeler seçeneğine tıklayıp, üniversite işlemlerini seçiniz. AÖF kodunuzu ve T.C kimlik numaranız ile giriş yapınız. Liste halinde sıralanan programlardan size ait olan programı seçiniz ve ödemesini yapınız. İşlemi gerçekleştirdikten sonra makbuz almayı unutmayınız.

Eğer Vakıfbank internet bankacılığı kullanıyorsanız. İnternet bankacılığı ile AÖF harcınızı yatırabilirsiniz. İnternet bankacılığı içerisinde Eğitim ve Sınav Ödemelerinden ödeme ekranına ulaşmanız mümkündür.

Haberin Devamı

Kredi kartınız ile ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta kayıt yenileme işlemlerinin son tarihlerinde kredi kartı ile ödeme yapılmamaktadır. Diğer günlerde herhangi bir sıkıntı olmadan ödeme yapabilirsiniz.

Kayıt yenileme işlemlerinden ders işlemlerini, başvuruyu ve harç ödeme işlemlerini hallettikten sonra harç dekontuyla birlikte AÖF bürosuna gitmeniz gerekiyor. AÖF bürosuna teslim edeceğiniz bazı belgeler bulunuyor. Vesikalık fotoğraf, askerlik durum belgesi, öğrenim belgesi, mevcut olarak bir öğretim programında yer alıp AÖF kayıt yapıyorsanız, mevcut üniversiteden öğrenci belgesi, internet başvuru formu.

AÖF kayıt yenileme işlemleri sırasında bir problem ile karşılaşırsanız. Size en yakın AÖF bürosuna giderek hemen bilgi alabilirsiniz. Ayrıca açık öğretim sistemi etkileşim merkezini arayarak da bilgi almanız mümkün. Açık öğretim sistemi etkileşim merkezine ulaşmak için 0850 200 46 10-19 ve 444 10 26 numaralarını arayabilirsiniz. Eğer internet üzerinden bilgi almak istiyorsanız aofbilgi@anadolu.edu.tr e-posta adresine mail gönderebilirsiniz.