Gündem AÖF kayıt yenileme için son iki gün! (AÖF vize sınavları ertelendi mi?)

AÖF kayıt yenileme için son iki gün! (AÖF vize sınavları ertelendi mi?)

21.02.2017 - 08:34 | Son Güncellenme:

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 24 Şubat'da sona erecek. Binlerce adayı yakından ilgilendiren AÖF kayıt yenileme işlemlerinin ardından Anadolu Üniversitesi resmi sitesi üzerinden adaylara flaş bir duyuru yapıldı. Referandum tarihinin netleşmesinin ardından AÖF bahar dönemi vize sınav tarihleri de ertelendi. Vize sınavları 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

AÖF kayıt yenileme için son iki gün (AÖF vize sınavları ertelendi mi)

AÖF kayıt yenileme işlemleri 24 Şubat'ta sona erecek. Öğrenciler kayıt işlemlerini internet üzerinden tamamlayabilecek. Referandum nedeniyle ertelenecek olan sınav tarihleri ise belli oldu.

Haberin Devamı

AÖF SINAV TARİHLERİ DEĞİŞTİ

Açıköğretim Fakültesi 2016-2017 öğretim yılı Akademik Takvimine göre 15-16 Nisan 2017'de yapılacak olan Bahar Dönemi ara sınaları, Referandum takvimi nedeniyle 29-30 Nisan 2017 tarihine; 27-28 Mayıs 2017'de yapılacak olan dönem sonu sınavları ise 3-4 Haziran 2017 tarihlerine ertelendi.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

İlk olarak http://aof.anadolu.edu.tr adresinden kayıt otomasyonu bağlantısı kayıt yenileme linkinden ders ekle-sil işlemlerinin tamamlanması gerekiyor.

Ders seçimlerinin arından Ziraat Bankası aracılığı ile kredi kartı, internet bankacılığı, mobil bankacılık ya da ATM'lerden ödeme işlemleri tamamlananıyor.

Üçüncü adımda http://aof.anadolu.edu.tr adresinden öğrenci otomasyonu bağlantısından kayıt yenileme tarihleri içinde, kayıt yenileme işlemlerinin kontrolü gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Son olarak alınması gereken ders kitapları varsa AÖF bürolarından temin edilebiliyor.


AÖF BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi final sınavının sonuçlarının açıklanması ile birlikte AÖF Bahar dönemi için geri sayım başladı. AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat Pazartesi başladı. AÖF kayıt yenileme işlemleri 24 Şubat'da son bulacak.

SINAVLAR DAHA ERKEN AÇIKLANACAK

Bir önceki sınav sonuçlarının 3 hafta sonra açıklandığını fakat bu sürenin gittikçe düşürüldüğünü söyleyen Gündoğan, "Güz dönemi sınavımızı 2 haftada açıkladık. Şimdi önümüzde bahar dönemi ara sınavı var. 15-16 Nisan tarihinde yapacağımız bu sınavın sonuçlarını 10 günden daha erken bir sürede vereceğiz. Akabinde 27-28 Mayıs'ta bahar dönem sonu sınavımız ve 22 Temmuz'da da 3 ders sınavımız var. Bu sınavların sonuçlarını 1 hafta içinde açıklayacağımızın müjdesini de şimdiden verelim." değerlendirmesinde bulundu.

AÖF'TE 3 DERS HAKKI

Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme programlarında kayıtlı olan öğrencilerden mezun olması için sadece tek dersi kalmış olanların dönemlerini uzatmamaları için uygulamada olan tek ders sınav haklarının, bu sene itibari ile birlikte üç derse çıkarıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Öğrencilerin belirtilen bu üç ders sınav hakkından yararlanabilmesi için 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılı güz dönemi ya da bahar dönemi içerisinde o derslere kayıt yaptırmış olması gereklidir. Başarısız olunan üç dersten de DZ veya YZ gibi harf notu almış olan öğrenciler için üç ders hakkı tanınmamaktadır. Ayrıca uygulamalı olan dersler için de üç ders sınav hakkı tanınmaz. Yapılan üç ders sınavın notu da dönem sonu yani final sınav notu olarak geçmektedir.

Yazarlar