Eğitim AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

27.01.2016 - 22:25 | Son Güncellenme:

AÖF güz dönemi dönem sonu sınavının soru ve cevapları açıklandı! Sınav sonuçlarının ise ne zaman açıklanacağı belli değil. Konu ile ilgili detaylara haberimizden erişebilirsiniz.

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

AÖF final sınavları geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde yapılmıştır. Üniversiteye gitmeyen ancak uzaktan eğitimini alan öğrenciler için oluşturulan bu açık öğretim fakülteleri ülkemizde Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesidir. Bu üç üniversitede gerçekleştirilen fakülte eğitimi uzaktan olmaktadır. Üniversite eğitimi almak isteyen vatandaşların uzaktan eğitim almasını sağlayan bu sistem pek çok vatandaş tarafından tercih edilmektedir. Çünkü üniversiteyi belli sebeplerle okuyamayan vatandaşlar için aynı zamanda da kendini geliştirmek isteyen eğitimini yürüten vatandaşlar bu sınavlara ilgi gösterir. En çok ilgi ise vatandaşların üzerinde Anadolu Üniversitesinin açık öğretim fakülteleridir. Okumayı istediğiniz bölümün açıktan okuyabilme imkânı varsa bunlardan dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖF SINAV SORULARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açık Öğretim Fakültesinde eğitim gören adaylarda yine aynı şekilde üniversitede normal eğitim gören öğrenciler gibi dönemde iki kez sınava tabii tutulurlar. İlk sınav olan vize ve de ikinci sınav olan finale girerler. Her yerde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde bu sınavlar düzenlenir. Adaylar nereyi tercih ederlerse orada sınava girerler. Kasım ayında girilen vizelerin sonuçları açıklanmıştır. En son girilen Ocak ayındaki final sınavının sonuçları ise henüz açıklanmamıştır. 23 Ocak 2016 Cumartesi, 24 Ocak 2016 Pazar günleri güz dönemi Açık Öğretim Fakültesi sınavı yapılmıştır.

Haberin Devamı

Adayları zorlayan ve terleten bu sınav bir şekilde atlatılmıştır. Çalışmalarının karşılıklarını ise öğrenecekleri sonuçlarla belirlenecektir. Bu zorlu maraton artık bir nebze dahi olsa sona ermiştir. Adaylar sınavda karşılaştıkları soruların doğru yanıtlarını ise internet sistemi üzerinden öğrenebilirler. Sınava giren öğrenciler o hafta içerisinde sınavda çıkan soruların doğru yanıtlarını internet sistemi üzerinden öğrenebilirler. Böylece sonuçlar açıklanana kadar sınava giren adaylar sonuçlarının merakını az da olsa giderirler. Sistemde sorular ve doğru cevapları yer alacağı için kendi yapmış olduğunuz soruların cevaplarını kolay bir şekilde karşılaştırabilirsiniz.

Zaten artık eski dönemlerde olduğu gibi sınav olduktan sonra uzun zaman bizler sonuçların açıklanmasını beklemeyiz. Artık zaman ilerledi ve teknoloji gelişti. Dolayısıyla da bizler çok daha kısa biz zaman dilimi içinde girdiğimiz sınavın sonuçlarına ulaşabiliriz. Son dönemlerde de ilerleyen teknolojik gelişmelerle biz vatandaşlar olarak daha büyük kolaylığa erişme fırsatı bulduk. AÖF sınav sonuçları da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklamada önümüzde ki hafta içinde açıklanması duyuruldu. Sınava girmiş olan adaylar ise cep telefonlarından bile artık bu sınavın sonuçlarına ulaşabilirler. Her açık öğretim fakültesinde okuyan öğrencinin kendilerine ait bir aday şifresi olur.

Haberin Devamı

Bu aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sizler sonuç açıklama sayfasına giriş yapıp AÖF sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. Sınav olduktan en geç iki hafta sonrasında sizler Açık Öğretim Fakültesi Sonuç Açıklama sistemine kendi cep telefonlarınızdan bile kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Sizlerde bu şekilde pratik biçimde sınavdan almış olduğunuz notu öğrenebilirsiniz.