Eğitim AÖF sınav soru ve cevapları burada!

AÖF sınav soru ve cevapları burada!

16.12.2015 - 22:42 | Son Güncellenme:

12-13 Aralık’ta yapılmış olan AÖF sınav soruları cevaplarına internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Böylelikle kaç puan alacağınızı sonuçlar açıklanmadan öğrenmiş olacaksınız. Detayları haberimizde.

AÖF sınav soru ve cevapları burada

Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler üniversitenin bulunduğu şehre giderek okulunu okuyabilir. Ama Anadolu Üniversitesi üniversiteye gitmeden olduğunuz yerden okuma imkanı sağlamaktadır. Açıköğretim olarak adlandırdığı bu sistem sayesinde öğrenciler istediği yerden eğitim görebilirler ve sınava girebilirler. Anadolu üniversitesi her yıl binlerce öğrenciye bu imkanı sağlamaktadır. ÖSYM kurumunun yapmış olduğu üniversitelere yerleştirme sınavından belli puanlar alan öğrenci adayları Anadolu üniversitesinden istedikleri bölümü seçebilirler. Üniversite sınavından aldığınız puana göre bölümlere giriş yapabilirsiniz. Her bölümün farklı puanı vardır. Bu puana göre bölümlere giriş yapabilirsiniz. Açıköğretim fakültesini kazanan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı her yıl farklı tarihlerde sınavlar yapmaktadır. Bu sınavlara seçtiğiniz sınav yerlerinden bir tanesinde giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖF SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açıköğretim sınavlarına yaşadığınız şehrin AÖF bürosuna giderek bölümünüz ile ilgili kitapları alabilirsiniz ve sınava çalışabilirsiniz. Ayrıca geçmiş yıllarda çıkmış olan soru ve cevaplara bakarak da AÖF sınavına çalışabilirsiniz. Her yıl yaklaşık benzer sorular çıktığı için çıkmış olan sorulara çalışmak çok faydalıdır. Çıkmış olan sorulara da internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi sayesinde vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Önceki senelerde yapılmış olan AÖF sınavının da sınav soru ve cevaplarına internet üzerinden ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden geçmiş yıllarda çıkan sorulara ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesine giriş yaptıktan sonra üst tarafta bulunan bölümlerden sınavlar seçeneğini seçmelisiniz. Açılan seçeneklerden de Açıköğretim Kurumları Sınav Duyuruları seçeneğini seçtiğiniz zaman AÖF sayfasına girmiş olursunuz. Bu bölümde geçmiş yıllarda sorulan sınav soru ve cevapları yer almaktadır. İstediğiniz dönemi seçerek sınav soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca AÖF ile ilgili tüm işlemlerinizi internet üzerinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu internet sitesinden AÖF ile ilgili bütün bilgilere ulaşabileceğiniz gibi ayrıca kayıt işlemlerini de bu siteden gerçekleştirebilirsiniz.

Bu seneki AÖF sınavının güz bölümü 12 - 13 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. AÖF sınavına hangi okulda gireceğinizi, sınav için gerekli olan belgeleri internet üzerinden ulaşabildiniz. AÖF internet sitesine giriş yaptıktan sonra açıköğretim seçeneğini seçmelisiniz. Giriş için tıklayınız seçeneğini seçtikten sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek giriş yapabilirler. Sisteme giriş yapan öğrenciler sınav sorularını bu sayfadan görebilirler. Sınav soru ve cevaplarına bakarak sınav sonuçları açıklanmadan kaç puan alacağınızı hesaplayabilirsiniz. Sınav sonuçları açıklandığında ise yine aynı sisteme aynı şekilde giriş yaparak sınav sonucunuza ulaşabilirsiniz.