Eğitim AÖL 2. Dönem ders kayıtları 5 Şubat’ta son!

AÖL 2. Dönem ders kayıtları 5 Şubat’ta son!

01.02.2016 - 21:50 | Son Güncellenme:

AÖL sınav sonuçlarının açıklanmasıyla gözler 2. Dönemin ders kayıtlarına çevrildi. AÖL öğrenci girişinizi yaparak ders kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Dönem kayıt işlemlerinin 5 Şubat’ta sona ereceğini hatırlatırız. Ayrıntılar haberimizde.

AÖL 2. Dönem ders kayıtları 5 Şubat’ta son

Açık Öğretim Lisesi sınavı 2 ve 3 Ocak tarihlerinde 2016 yılına girer girmez yapılmıştır. Bu sınava lise eğitimi alamayan, belli nedenlerle lise eğitimini tamamlamak isteyen vatandaşların talep gösterdiği bu sınava katılım oldukça fazladır. Ülkemizde artık lise eğitimi de zorunlu hale gelmiştir. En küçük bir iş başvurusunda dahi vatandaşlardan lise diploması istenir. Dolayısıyla her vatandaş zamanında okuyamadığı liseyi sonraki yıllarda da okuma fırsatına sahip olur. Sizler de yaşınız kaç olursa olsun bu açık öğretim lisesi sınavlarına başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu sınava girerek aldığınız sonuç doğrultusunda sizler lise mezunu olabilirsiniz. Yani lise diploması alabilirsiniz. Adayların ocak ayında girmiş olduğu bu zorlu maraton artık sona ermiştir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ! (http://sorgulama.net/aol-sinav-sorulari-sorgulama/ )

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! (http://sorgulama.net/aol-sinav-sonuclari-sorgulama/ )

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ocak ayının ilk haftası düzenlenen bu sınava katılım oldukça fazla olmuştur. Cumartesi ve Pazar günlerinde gerçekleştirilen bu sınava adaylar tercih ettikleri şehirde, yerde girebilirler. Sınav olduktan iki hafta sonra ise sonuçların açıklanacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulmuştu. Artık gelişen ve de ilerleyen teknoloji sayesinde sınav kâğıtlarını okumak çok daha pratik bir hal almış durumdadır. Bu da en çok öğrencilerin işine yarar.

Haberin Devamı

Çünkü eski dönemlerde olduğu gibi sınava girip ardından aylarca sonuçları beklemek hem çok heyecan verici hem de bir o kadar da streslidir. Her ne kadar sınav maratonu sona erip adaylar sınava girmiş olsa bile sonuçların açıklanması en telaşlı günlerin beklendiği bölümdür. Adaylar az çok ne yaptığının farkındadır. Ancak yine de sonuçlar açıklanana kadar içleri rahat etmez. Bu nedenle sınavın sonuçlarının bir an evvel açıklanması istenirdi. Ki öyle de oldu. İki hafta sonrasında açıklanan açık öğretim lisesi sınavının sonuçları artık açıklanmıştır. Herkesin merakla beklediği bu sonuçlar artık sınava giren adaylara sunulmuştur. Başarı ile sınavını tamamlayan adaylar lise diploması alabilmek için umutludurlar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 27 Ocak Salı günü açık öğretim lisesi sınav sonuçları açıklanmıştır. Bu sonuçları öğrenebilmek için vatandaşların yalnızca internete bağlanmaları yeterli olacaktır. Artık kolay bir şekilde akıllı cep telefonlarından internete bağlanabilen vatandaşlar sınav sonuçlarını da bu şekilde öğrenebilirler. Öğrenci giriş için kendilerine oluşturulan aday şifresi ile her aday Açık Öğretim Lisesi Sonuç Açıklama Sistemine giriş yapabilirler.

T.C. kimlik numaralarını ve aday giriş şifrelerini doğru alana eksiksiz bir biçimde girdikleri takdirde karşılarının sınavdan almış oldukları sonuç yer alır. Bu şekilde sınava giren her aday sonuçlar nerede ve ne zaman açıklanırsa kolay bir şekilde öğrenebilirler. İnternete bağlı olabildikleri her türlü yerde her zaman pratik bir şekilde sonuç açıklama sisteminden yararlanabilirler. Üstelik en hızlı bir biçimde istedikleri sayfaya ulaşarak o çok merak ettikleri sınav sonuçlarını kolayca öğrenebilirler.

Yazarlar