Eğitim AÖL sınav giriş yerleri açıklandı - Tıkla Öğren

AÖL sınav giriş yerleri açıklandı - Tıkla Öğren

03.08.2015 - 12:08 | Son Güncellenme:

8 ağustos Cumartesi ile 9 Ağustos pazar 2015 günlerinde yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi (Aöl) sınav giriş belgesi yayınlandı. Sınav gününe sayılı günler kala AÖL sınav giriş yerleri MEB'in resmi sitesi üzerinden açıklandı. AÖL sınav giriş yerleri sorgulamak ve sınav giriş belgesi almak için tıklaynız...

AÖL sınav giriş yerleri açıklandı - Tıkla Öğren

08-09 Ağustos 2015 tarihlerinde yapılacak olan 3. Dönem sınavlarının sınav giriş yerleri belli olmuştur. Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar.

Haberin Devamı

Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve uymanız yararınıza olacaktır. Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde dersini seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır. Seçilen derslerden sınava gireceklerdir.

AÖL SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA EKRANI

Askerlik (asker olma, askerden yeni terhis olma) cezaevi (cezaevine girmiş olma veya yeni çıkmış olma) zorunlu ikamet değişimi gibi (tayin, deprem, sel ve doğal afetlere bağlı ikamet değiştirme) ve sağlık nedenleri ile (raporlandırmak şartıyla) sınav giriş belgesinde belirtilen sınav merkezlerinde sınava giremeyecek öğrencilerimiz, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan sınav yürütme kurullarına başvurarak (Ankara ve ilçelerinde oturanlar dâhil) yedek salonda sınava girmek için başvurabilirler. Geçersiz mazeret veya basit nedenlerden dolayı yapılan başvurular kabul edilemez.

Haberin Devamı

Yedek salonda öğrencilerin sınava alınması sınav sorguçlarının değerlendirilmesini geciktirmesi nedeni ile geçerli mazereti olan öğrencilerimizin yedek salonda sınava girebilmek için müracaat etmeleri rica olunur.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlülerinde oluşturulan sınav yürütme kurulları, sınavla ilgili tüm iş ve işlemlerini Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayımlamış olduğu sınav yönergesi doğrultusunda yapacaklardır

Yedek salon iş ve işlemleri ile ilgili olarak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü aranmayacaktır. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün iletişim bilgileri:

GÖLBAŞI KAMPÜSÜ

Tel:(0312) 497 40 00-497 40 90

(0312) 497 40 07

(0312) 497 40 08

Faks: (0312) 497 41 44-497 40 63

E Mail : odsgm_odydb@meb.gpv.tr

Genel Müdürlük (Beşevler)

Tel: (0312) 413 32 47/48

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi için tıklayınız.

Sınav Giriş Yerini öğrenmek için, Öğrenci numaranız ve şifreniz ile AÖL Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak, Öğrenci Genel Bilgiler butonu altındaki Sınav Giriş Belgesi butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE

Üniversite Kayıtları

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden, 2015-ÖSYS' de kayıt hakkı kazanmış ancak mezun olamadığı için kazandığı programa 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında kayıt yaptıramayanlardan, 2014-2015 eğitim öğretim yılı, III. Döneminde veya yapılmasına karar verilmesi durumunda ek sınav sonucunda mezun olacak öğrencilerimiz 06 Ekim 2015 tarihine kadar kazanmış olduğu programa kayıt yaptırabileceklerdir.

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM MEZUN OLAN ANCAK DİPLOMASI BASILAMAYACAK ÖĞRENCİLER.

Açık Öğretim Lisesinden 30-31/05/2015 tarihlerinde yapılan II. Dönem sınavları sonucunda mezun olan öğrencilerimizin diploma basım işlemleri sürecine başlanacaktır. Ancak ekteki listede bilgileri bulunan öğrencilerimizin "Daha Önce Mezun Olduğu İlköğretim/Ortaokul" bilgisi olmaması nedeniyle diplomaları basılamayacaktır. Bu durumda olan öğrencilerin 07.08.2015 tarihine kadar daha önce mezun olduğu okuldan alabiliyorsa "...okulumuzdan mezun olmuştur..." yazısı, yazıyı alamıyorlarsa aşağıda örneği verilen dilekçeyi doldurarak 0 312 213 01 75 - 0 312 497 40 77 numaralı fakslara veya aciklise@meb.gov.tr adresine e-posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ NOT : Gönederilen belgenin üzerine öğrenci numarasının yazılı olmasına dikkat edilmelidir.

Haberin Devamı

Ek : Bilgileri eksik olan öğrenci listesi için

Dilekçe örneğini indirmek için

Dilekçe örneğini görüntülemek için

(DERS GEÇME NOTU)

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde(Örgün Öğretimde) ders geçme puanı 45'ten 50'ye yükseltilmiştir.

Örgün eğitimde yapılan değişikliklere paralel olarak, Açık Öğretim Lisesinde de yönetmelik değişikliği çalışmaları başlatılmıştır.

Ders geçme notunda değişiklik yapılması halinde gerekli duyuru internet sitemizden yapılacak olup öğrencilerimizin bu konu ile ilgili olarak ALO 147 veya başka bir kuruma müracaat etmemeleri önemle rica olunur.