Teknoloji App Store, 2020’de Dev Bir Rekora İmza Atacak

App Store, 2020’de Dev Bir Rekora İmza Atacak

12.08.2016 - 17:47 | Son Güncellenme:

Mobil uygulama sektörünün en önemli mağazası olan App Store, 4 yıl sonra şimdikinden çok daha büyük bir rekor kıracak. Araştırmalar bunu gösteriyor…

App Store, 2020’de Dev Bir Rekora İmza Atacak

Geliştirdiği ürünleri ile beraber teknoloji dünyasının en büyük şirketleri arasına giren Apple, mobil pazarın söz hakkı sahibi olan firmalardan biri olarak öne çıkmakta. Hayata geçirdiği uygulama mağazası olan App Store ile beraber sektörün en önemli icraatını gerçekleştirmiş olan teknoloji devi, bununla beraber her geçen yıl rekor kırmaya da devam ediyor. Nitekim uygulama sayısı ve geliştiricilere kazandırdığı para ile beraber epey başarı elde eden şirket, şimdilerde ise 2020 yılında kıracağı rekor ile gündeme gelmiş bulunmakta. Bu zamana kadar 2 milyon adet uygulamanın yayımlanmasına ön ayak olan firma, yapılan yeni araştırmalara göre gelecek yıllarda bu rakamı ikiye katlamış olacak. Hatta çok daha fazla büyümenin söz konusu olduğunu söylemek de mümkün.

Haberin Devamı
2020 Yılında Yeni Rekor Kırılacak

Açıklanan bilgilere göre App Store, 2020 yılında 5 milyondan fazla uygulamayı bünyesinde taşımaya başlayacak. Bu bilgiyi yaptığı araştırmaları ile beraber gözler önüne seren Sensor Tower, yayımladığı raporunda tüm yaşananların bu durumu kanıtladığını belirtiyor. 2008 yılında 5000 yazılıma sahip olan mağazanın şimdilerdeki başarı düşünüldüğünde aslında raporun doğruluk payı da artmakta.

Oyunlar Büyük Öneme Sahip

Dünya üzerinde milyarlarca kullanıcıya sahip olan mobil oyunlar, uygulama mağazasının elde edeceği bu başarıda büyük önem arz ediyor. Zira şimdilerde mağazada bulunan uygulamaların tam %43’ü mobil oyunlardan oluşmakta. Her geçen artan yapımların uygulama sayısını da yukarıya çektiği bir gerçek.

Yazarlar