Teknoloji App Store geliştiricileri uygulamalardan ne kadar kazanıyor?

App Store geliştiricileri uygulamalardan ne kadar kazanıyor?

02.06.2017 - 10:47 | Son Güncellenme:

Apple, uygulama mağazası App Store'dan geliştiricilerin ne kadar kazandığını açıkladı. Buna göre App Store geliştiricileri uygulamalardan bu zamana kadar toplamda 70 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı.

App Store geliştiricileri uygulamalardan ne kadar kazanıyor

Apple, WWDC 17 öncesinde, App Store geliştiricilerinin uygulamalardan bu zamana kadar toplamda ne kadar kazandıklarını açıkladı. Açıklamalara göre App Store gelişticileri toplamda bu zamana kadar 70 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Uygulama mağazası AppStore'dan açıldığı yıl 2008'den bu yana ise 100 milyar dolarlık uygulama indirildi.

Haberin Devamı

App Store'da satılan uygulamalarda 70/30 kuralı uygulanıyor. Yani App Store'da uygulama satan bir geliştirici, ödenen tutarın yüzde 70'ini alıyor. Geriye kalan yüzde 30'luk bölüm ise Apple'ın alıyor.

Apple, son 12 ayda App Store’da uygulama indirme sayısının yüzde 70'ten fazla arttığını belirtti. Düzenli olarak ücret ödenen aboneliklerde de geçen seneye göre yüzde 58 artış yaşandı.

Apple’a göre, oyun ve eğlence en çok ilgi gören uygulama kategorileri. Fotoğraf ve video uygulamaları gelirleri geçen yıla oranla yüzde 90 artarken, lifestyle ve sağlık uygulamaları yıllık bazda yüzde 70 oranında bir artış gösterdi. En çok indirilen oyunların başında Pokemon Go geliyor. Super Mario Run da popüler oyunlardan birisi. Aboneli hizmetlerin başında ise Netflix geliyor.

Haberin Devamı

Philip Schiller konuyla ilgili; "Geliştiriciler tarafından kazanılan 70 milyar dolar akıl almaz. Geliştiricilerimizin yarattığı yeni uygulamalara hayret ediyoruz ve önümüzdeki hafta bunları Dünya Genelinde Geliştiriciler Konferansı'nda tekrar görmek için sabırsızlanıyoruz." dedi.