Apple Apple, 3.5 m'i Lightning'e dönüştüren aparatı üretme iznini diğer şirketlere de verdi

Apple, 3.5 m'i Lightning'e dönüştüren aparatı üretme iznini diğer şirketlere de verdi

13.03.2018 - 15:47 | Son Güncellenme:

Apple, MFi adlı aksesuar programını güncelledi. Şirket artık, üçüncü taraf şirketlerin Apple ürünleri için tasarladıkları aksesuarlara USB-C yuvaları eklemelerine ve 3.5 mm'i Lightning kablosuna dönüştüren aksesuarlar tasarlamalarına izin verecek.

Apple, 3.5 mi Lightninge dönüştüren aparatı üretme iznini diğer şirketlere de verdi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın Made-for-iPhone / iPad / iPod (MFi) lisanslama programındaki yaptığı güncellemeyle, üçüncü taraf şirketlerin Apple ürünleri için tasarlamış oldukları aksesuarlara USB-C yuvası eklemesine ve 3.5 mm jak kablosunu Lightning'e dönüştüren aparatları üretmelerne izni veriyor. Aksesuar üreticileri artık bir Lightning - 3.5 mm çıkış kablosu ve USB-C portları için yeni tip ürünler üretebilecek.

Yeni özellikler sayesinde, MFi programındaki şirketler artık resmi olarak onaylanmış iOS ve şarj için Mac aksesuarlarında USB-C yuvaları içerebilir. Bu sayede kullanıcılar MFi aksesuarlarını bir USB-C kablosu veya sahip oldukları bir güç adaptörü ile şarj edebilir ve aynı kabloyu kullanarak bir Mac üzerindeki USB portundan güç çekebilirler. Ayrıca üreticiler için başka avantajlar da var.

Haberin Devamı

Bazı MFi aksesuarlarının Apple'ın Lightning konektörü veya mikro USB yerine USB-C portunu kullanması mümkün olsa da, Apple'ın Lightning'ten uzaklaşma planlarının yeni bir belirtisi değil. Bu arada USB-C portları şarj veya iPhone'ları seknronize için kullanılmayacak.

Ayrıca, aksesuar üreticileri için yeni, "Lightning to 3.5mm" stereo analog ses çıkış fişi oluşturma izni verildi. Bu, kullanıcıların Lightning portundan doğrudan başka bir cihazdaki 3,5 mm girişine gitmesini sağlıyor. Bu kabloyla kablolu eski kulaklıklar veya hoparlörler kullanılabilecek.

Şimdiye kadar bu kabloya sahip olmadan geçici çözüm olarak adaptörler kullanılıyordu. Apple'ın kendi Lightning to 3.5mm kulaklık jakı adaptörü gibi bir ürün, yeni iPhone'larla birlikte kutuya dahil edilmiş olabilir. Bununla birlikte, yeni kablo daha akıcı bir deneyime olanak tanıyacak.