Teknoloji Apple’ın, 3D Touch İle İlgili İnanılmaz Planları Var!

Apple’ın, 3D Touch İle İlgili İnanılmaz Planları Var!

17.12.2015 - 18:04 | Son Güncellenme:

İlk olarak MacBook ve Apple Watch modellerinde Force Touch adıyla karşımıza çıkan 3D Touch, yakın zamanda tabletlerde de yer alabilir

Apple’ın, 3D Touch İle İlgili İnanılmaz Planları Var

İlk olarak MacBook ve Apple Watch modellerinde Force Touch adıyla karşımıza çıkan 3D Touch, yakın zamanda tabletlerde de yer alabilir... Dokunmatik teknolojisi bakımından her daim ileri seviye ürünler ile karşımıza çıkmış olan Apple, yıllar geçtikçe elindekini geliştirmeyi çok iyi bilen bir firma. iPhone modellerinden tutun da iPad tabletlerine kadar birçok üründe bu durumu rahatlıkla görebiliriz. Şirketin son icraatlarından biri olan 3D Touch ise ilk olarak Force Touch adıyla karşımıza çıkmış ve iPhone 6S modellerinde yeni ismini alarak yoluna gelişim kaydederek devam etmişti. Henüz tabletlerde karşımıza çıkmamış olan bu teknolojinin aslında eli kulağında olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Farklı dokunma teknikleri ile birlikte birbirinden ayrı işlemleri çok daha rahat bir şekilde yapmamızı sağlayan 3D Touch, güzel bir teknoloji olarak gözükse de üretim bandında geliştiricisini biraz zorlayabiliyor.

Zira bu teknolojiyi küçük ekranlı cihazlarda kullanmak kolayken ekran büyüdükçe zorlu bir üretim karşımıza çıkmakta. Bu durumu aşmak isteyen Apple ise iPad Pro ve iPad Air 3 modellerini es geçmesine rağmen iPad Pro 2'de 3D Touch'a yer verebilir. Belirtilenlere göre şimdilik geliştirilme sürecinde olduğunu belirtilen tabletler için 3D Touch, gelecek yılın sonlarına doğru iPad Pro 2'de karşımıza çıkacak. Apple için bir dönüm noktası olarak kabul edilen bu gelişme, ailenin en büyük ekranlı tabletinde kullanılması ile birlikte küçük ekran teknolojisinden çıkarak çok daha geniş çerçevede hizmet verebilecek.