Teknoloji Apple’a, Apple İçinden Büyük Eleştiri

Apple’a, Apple İçinden Büyük Eleştiri

24.11.2015 - 10:11 | Son Güncellenme:

Apple neredeyse ilk çalışanlarından olan 2 tasarımcı Apple’ın yeni tasarım yönünü eleştirdi. Bu eleştirileri yapanlar Apple’a kolay kullanımı, anlaşılabilirliği, görsel basitliği ve zenginliği getiren isimlerden. Şirketin 66. Elemanı ve ilk...

Apple’a, Apple İçinden Büyük Eleştiri

Apple neredeyse ilk çalışanlarından olan 2 tasarımcı Apple’ın yeni tasarım yönünü eleştirdi. Bu eleştirileri yapanlar Apple’a kolay kullanımı, anlaşılabilirliği, görsel basitliği ve zenginliği getiren isimlerden. Şirketin 66. Elemanı ve ilk insan arayüzü rehberi tasarımcısı Bruce “Tog” Tognazzini ve 1993’ten 1996 yılına kadar Apple kullanıcı deneyimi mimari Don Norman Apple’a söyleyeceklerinden geri kalmadı. İkili yazdığı yazıda Apple’ın tasarımı yok ettiğini dile getirdi. Şirketin kullanışlı tasarımlarını minimalizm uğruna terkettiğini düşüen Norman ve Tog bunlardan bir tanesinin şirketin San Francisco adını verdiği yeni fontun küçük olmasıyla açıklıyor. Ayrıca ikili Apple’ın sık kullanılan geri alma tuşunu ürünlerine getirmemesini yadırgıyor. Geri alma tuşu sayesinde Android’de çok fazla özellik tek bir tuş ile kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Şirketin basit görünümü kullanışlı olmaya tercih etmesine ise yeni insan arayüzü geliştiricilerinin sebep olduğunu düşünüyorlar. Norman ve Tog söylediklerine bir sınır getirmiyorlar ve Apple’a çok ağır eleştirilerde bulunuyorlar. Ayrıca ikili Google Maps’in ve Android’in de benzer yanlışları olduğunu dile getiriyor. Ancak dünyanın en büyük şirketiyseniz ve dünyanın en popüler cep telefonlarını satıyorsanız böyle eleştiriler almanızda doğal tabii.

Yazarlar