Apple Apple bu zamana kadar kaç adet iPhone sattığını açıkladı

Apple bu zamana kadar kaç adet iPhone sattığını açıkladı

02.08.2017 - 10:12 | Son Güncellenme:

Apple, önemli bir detayı daha kullanıcılarla paylaştı. Apple CEO'su Tim Cook, üçüncü çeyrek raporu ile birlikte 2007'den bu yana kadar kaç adet iPhone satıldığını açıkladı.

Apple bu zamana kadar kaç adet iPhone sattığını açıkladı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, 2017 mali yılı 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı. Tim Cook tarafından paylaşılan üçüncü çeyrek mali raporlara göre Apple, 2007 yılından bu yana 1.2 milyar adet iPhone sattı. Apple, 1 milyarıncı iPhone’unu 2016 yılının Temmuz ayında sattığını açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl 200 milyon daha iPhone satan Apple, üçüncü çeyrekte 24,8 milyar dolardan fazla gelir elde etti.

Tim Cook'a göre, iPhone 7 Plus’ın satışları etkileyiciydi ve 2016'daki iPhone 6s Plus'la kıyaslandığında gözle görülür bir artış söz konusu. Cook, ayrıca iPhone 7'nin de iPhone 6s'i oldukça geride bıraktığını da açıkladı. Öte yandan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın satışları oldukça güçlü olarak nitelendiriliyor.

Apple'ın uçtan uca OLED ekrana sahip, fiziksel ana ekran düğmesinin yer almadığı, yüz tanıma teknolojisi barındıran iPhone 8'i eylülde tanıtması bekleniyor.