Teknoloji Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) ne zaman düzenlenecek?

Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) ne zaman düzenlenecek?

14.03.2018 - 09:59 | Son Güncellenme:

Apple, 29. yıllık Dünya Geliştiriciler Konferansı'nı (WWDC) 4 - 8 Haziran tarihlerinde San Jose’de düzenleyeceğini duyurdu. iOS 12 işletim sistemin tanıtılacağı WWDC 2018 (Dünya Geliştiriciler Konferansı) 4 - 8 Haziran tarihlerinde San Jose'daki McEnery Convention Center'da düzenlenecek.

Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) ne zaman düzenlenecek

Apple'ın geleneksel Dünya Geliştiriciler Konferansı ya da WWDC, 4-8 Haziran tarihleri arasında San Jose'daki McEnery Convention Center'da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Apple'ın WWDC 2018 etkinliğinde iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 ve tvOS 12 işletim sistemlerinin yanı sıra iPhone SE 2, Face ID teknolojili yeni iPad ve donanım tarafı güncellenen MacBook Pro modellerini de tanıtması bekleniyor.

WWDC her yıl milyonlarca geliştiriciye iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV, Mac ve HomePod için tüm Apple platformlarında nasıl yeni deneyimler geliştirebileceklerini öğrenme fırsatı sunuyor. SiriKit, HomeKit, HealthKit, GymKit, MusicKit, ResearchKit ve CoreML gibi geniş bir yelpazedeki kapsamlı geliştirici API’leri geliştiricilerin kullanıcılara sağlıktan evlerine, gezmeye, alışverişten öğrenmeye kadar her şeyi kontrol etmelerine yardımcı olmak için kullanabilecekleri yeni yollar sunuyor. Apple geçtiğimiz yıl WWDC’de ARKit’i ilk kez kullanıma sundu. O günden bu yana, App Store’daki her kategoriden uygulamaların geliştiricileri müşterilerin gerçek dünyaya yerleştirilmiş sanal deneyimler yaşamalarını sağlayan yeni yöntemler geliştiriyor.

Haberin Devamı

Geliştiriciler 22 Mart, Pasifik Saatiyle 10:00’dan itibaren WWDC web sitesi aracılığıyla bilet için başvurabilirler. Biletler rasgele seçim yöntemiyle dağıtılacak ve başvuru durumları geliştiricilere 23 Mart günü Pasifik Saatiyle 17:00’a kadar bildirilecektir.

Bu yıl sunulacak 350 kadar Öğrenci Bursu ile tüm STEM kuruluşlarının öğrencilerine ve üyelerine ücretsiz bir WWDC bileti kazanma fırsatı verilecek. Öğrenciler başvuru süreci ile ilgili ayrıntılar için WWDC web sitesini ziyaret edebilirler.