Teknoloji Apple giyilebilir cihaz pazarının lideri oldu

Apple giyilebilir cihaz pazarının lideri oldu

05.05.2017 - 16:43 | Son Güncellenme:

Giyilebilir cihaz pazarının ilk çeyrek lideri belli oldu. Strategy Analytics'in analizine göre yılın ilk çeyreğinde Apple giyilebilir cihaz pazarının lideri oldu.

Apple giyilebilir cihaz pazarının lideri oldu

Giyilebilir teknoloji pazarında geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğini lider olarak kapatan Fitbit, bu yıl tahtını Apple' bıraktı. Strategy Analytics'in raporuna göre 2017’nin ilk çeyreğinde pazarın lideri Apple oldu.

Haberin Devamı

2016'nın son çeyreğinde 4.6 milyon satan Apple Watch, 2017’nin ilk çeyreğinde yıllık yüzde 59 artış sağlayarak 3.5 milyon cihaz sattı. Pazar payını ise yüzde 15.9 yükseltti. Ancak satış rakamları geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğine göre altında kaldı.

Geçen yılın lideri Fitbit'in rakamları ise 4.5 milyondan 2.9 milyon satış rakamına geriledi. Ftibit, yüzde 13.2 pazar payı ile üçüncü sırada. Xiaomi, 2017’nin ilk çeyreğini 3.4 milyon satış ve yüzde 15.5 pazar payı ile kapattı. Xiaomi, 2016’nın ilk çeyreğinde 3.8 milyon satış gerçekleştirmişti.

Giyilebilir cihaz pazarında toplamda 22 milyon satışın yapıldığını görüyoruz. Geçen yıl yüzde 70 civarında seyreden büyüme rakamları bu yıl yüzde 20 civarına gerilemiş durumda. Artık üreticiler eskisi gibi sık ürün piyasaya sürmüyor. Örneğin Samsung yılda bir veya iki ürün ile karşımıza çıkıyor. Sony bir süredir sessiz. Motorola da aynı şekilde. Bu da pazarda ürün çeşitliliğinin azalmasına sebep oluyor.