Teknoloji Apple, Google Maps’teki Bu Görüntüyü Hiç Beğenmeyecek!

Apple, Google Maps’teki Bu Görüntüyü Hiç Beğenmeyecek!

27.04.2015 - 10:11 | Son Güncellenme:

Apple ile Google arasında yoğun bir rekabet olduğu, hereks tarafından bilinen bir şey. Bu yoğun rekabet yalnızca firmalar arasında değil, bu firmaların ürünlerini kullananlar arasında da aynı şiddette devam ediyor diyebiliriz.

Apple, Google Maps’teki Bu Görüntüyü Hiç Beğenmeyecek

Bu rekabetin ışığında, Google Maps’te ortaya çıkan bu görsel, Apple‘ın canını sıkacak nitelikte. Apple‘ın olmasa bile, Apple kullanıcılarının canını sıkacağı kesin. Özellikle iOS ve Android üzerinde süren tartışmalar, bu görselle birlikte bir üst boyuta taşınabilir.

Peki bu görsel ne?
Yukarıdaki görselde, bir Android robotunun Apple logosuna yaptıklarını görebiliyorsunuz. Bu logo, Google Maps’e gömülü bir şekilde duruyor ve dilerseniz (ve kaldırılmadıysa) şu bağlantıyı takip ederek kendiniz de gidip görebilirsiniz. Görselin Pakistan, Rawalpindi yakınlarında bulunduğunu ve “Haritalar” görünümünde ortaya çıktığını belirtelim. (Düzenleme: Görsel kaldırılmış!)

Bu görseli Google mı ekledi?
Sanmıyoruz; zira Google Maps’e, Google Map Maker ile kullanıcılar da müdahale edebiliyorlar. Muhtemelen bu da, bir kullanıcının yaptığı ve bir şekilde Google’ın gözünden kaçan bir ekleme. Ancak burada kafaları karıştıran şey, Google’ın Map Maker’ın çok sorulan sorularında şu açıklamayı yapmış olması: “Map Maker ile Google’a önerilen değişiklikler, kontrol edilmeden kabul edilemez!” Kısacası Google, bu maddeyle birlikte kendini yakmış olabilir. Bundan sonra ne olacak hep birlikte göreceğiz.

Google Map Maker hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için

Yazarlar