Apple Apple, HomePod'u 2012'den beri geliştiriyor

Apple, HomePod'u 2012'den beri geliştiriyor

22.11.2017 - 11:53 | Son Güncellenme:

Apple akıllı ev sistemi HomePod'u Amazon Echo’ya cevabı olarak ortaya çıkardı. Apple, 2012’de bir yan proje olarak HomePod üzerinde çalışmaya başladı. Şirket ayrıca, cihazın akıllı yardımcı özelliklerine kıyasla ses kalitesine odaklanmaya karar verdi ve bu da başarısını engelledi.

Apple, HomePodu 2012den beri geliştiriyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, akıllı ev sistemi HomePod'u neden piyasaya sürdü? Amazon Echo'ya rakip olmak için. Peki neden bu konuda geç kaldı?

Apple, 2012’de bir yan proje olarak HomePod üzerinde çalışmaya başladı. Hatta projenin birkaç kez durdurulduğu ve sonrasında yeniden başlatıldığı belirtildi. Apple’ın bu süreçte internet bağlantılı bir hoparlörü ürün portföyüne entegre etmenin yollarını aradığı ve birbirinden farklı tasarımları değerlendirdiği ifade edildi. Şirket ayrıca, cihazın akıllı yardımcı özelliklerine kıyasla ses kalitesine odaklanmaya karar verdi ve bu da başarısını engelledi.

Şirket, Echo'yu 2014'te ortaya çıkarınca Apple bunu yakından inceledi ve ses kalitesini göz ardı ederek daha iyi görünen bir şey üzerinde çalışmaya başladı. Beamforming (sesin ortamın şekline göre yönlendirilmesini) bu stratejinin anahtarıydı, ancak kesin şekil ve bileşenler uzun süre kaynaşmadı. Apple’ın tasarıma ve bileşenlere karar vermesi uzun zaman aldı.

Haberin Devamı

Apple için HomePod daima bir aksesuar olarak kalacak gibi görünüyor. Amazon Echo’yu Alexa’yı evlere getirmek için kullanırken, Siri HomePod için ekstra bir satış noktası niteliği taşıyor. Apple Amazon’u rakip olarak görse de, yapay zekâyı evlerin salonuna getirme konusunda çok da acele etmedi.

Bunun yanında Apple, akıllı ev sistemi HomePod’un piyasaya çıkış tarihini erteledi. Normalde Aralık ayı itibariyle Avustralya, İngiltere ve Amerika'da satışına başlanacağı söylenen HomePod, 2018'in ilk çeyreğinde belirsiz bir tarihte satışa çıkacak.