Apple Apple Park çalışanları kampüsün cam duvarlarına çarpmaya devam ediyor

Apple Park çalışanları kampüsün cam duvarlarına çarpmaya devam ediyor

19.02.2018 - 10:30 | Son Güncellenme:

Apple'ın beş milyar dolara mal olan yeni genel merkezi Apple Park, uzay gemisi gibi tasarımıyla dikkat çekerken, geniş ölçüde kullanılan cam panel ve duvarlar iki çalışanın tıbbi müdahale gerektirecek şekilde yaralanmasına sebep oldu.

Apple Park çalışanları kampüsün cam duvarlarına çarpmaya devam ediyor

Apple'ın genel merkezi Apple Park'ta yaralanan iki çalışanın kazaları ufak kesiklerle atlattıkları ve hastaneye kaldırılmaya ihtiyaç duymadıkları belirtildi.

Haberin Devamı

Marketwatch'ın haberinde, konunun "mizahi bir unsur" içerse de, Appleın Kaliforniya işyeri düzenlemeleri arasında bulunan, Çalışanların, işyerlerinde cam panel ve duvarlara çarparak yaralanmaları engellenmelidir maddesinin ihlal edildiğine, buna karşın, Apple'ın henüz ABD İş Güvenliği ve Sağlık Yönetimi tarafından bir uyarı almadığına dikkat çekiliyor.

Bu durum için geçici çözüm olarak çalışanlar, cam duvarlara çeşitli post-it'ler yapıştırdı. Ancak ofisin tasarımını bozduğu gerekçesiyle post-it'ler ortadan kaldırıldı.

Bazı çalışanların sosyal medya hesaplarına yükledikleri fotoğraflarda genel merkezin yoğunlukla işaretsiz ve saydam camlardan oluştuğu görülüyor.