Teknoloji Apple, Temiz Enerji Dedi Ve…

Apple, Temiz Enerji Dedi Ve…

23.10.2015 - 09:43 | Son Güncellenme:

6 ay önce Apple iklim değişikliğini önlemek için adımlar atacağını duyurmuştu. Temiz enerji için belirlediği iki yeni program ile artık bunu lafını eyleme dökmeye başladı. Bu duyurulan iki program ile...

Apple, Temiz Enerji Dedi Ve…

6 ay önce Apple iklim değişikliğini önlemek için adımlar atacağını duyurmuştu. Temiz enerji için belirlediği iki yeni program ile artık bunu lafını eyleme dökmeye başladı. Bu duyurulan iki program ile Apple'ın arkasında bıraktığı karbon ayak izlerini düşürecek. Çin’de ki üretim merkezinde bugünden itibaren 2020 yılına kadar 20 milyon metrik ton kirliliği temizlemeye çalışacak. Ülkenin kuzeyine, doğusuna ve güneyine yerleştireceği güneş enerjileri ile parça sağlayıcılar ile anlaşarak temiz enerjiyi ön plana çıkaracak. Aynı zamanda Apple Çin’in Sichuan bölgesinde 40 Megawattlık güne enerjisi projesini bitirdiğini duyurdu. Bu miktar Apple’ın ülkedeki perakende mağazalarının ve operasyon ofislerinin harcadığı enerjiye eşdeğer.

Haberin Devamı

Apple’ın yeni hedefi ise güneş enerjisi panelleri ile 200 megawattan daha fazlasını elde etmek. Bu 265.000 evi bir yıl boyunca aydınlatmaya yeterecek bir miktar. 2020’de ise parça üreticilerin yardımı ve projeler ile toplamda 2 Gigawatt temiz enerji elde edilmesi bekleniyor. Tim Cook basın toplantısında iklim değişikliğinin aşmamız gereken en önemli engel olduğunu dile getirdi. Yeni yeşil ekonominin olması için yenilikçilik, tutku ve amaç olması gerektiğini açıkladı.