Gündem Aprondaki paralar Merkez'inmiş

Aprondaki paralar Merkez'inmiş

16.05.2015 - 06:09 | Son Güncellenme:

Merkez Bankası'nın yurtdışındaki muhabir bankasına gönderdiği para dolu çuvallar bagaj taşıma aracından düşünce, paralar aprona saçıldı. Yer görevlilerince toplanan paraların konduğu çuval Merkez Bankası'nın, taşıma şirketi ise özel çıktı.

Aprondaki paralar Merkezinmiş



Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla önceki gece saat 22.30'da Ankara'dan İstanbul'a gelen yolcu uçağının kargosunda bulunan ve Merkez Bankası'na ait olan para dolu iki çuval aprona düşüp patlayınca içindeki paralar aprona saçıldı. İçinde 10 ve 20 TL'lik banknotlar bulunan 170 gri çuval dolusu paradan ikisi, bagaj traktöründen düşüp patlayınca, yer hizmeti görevlileri durumu bildirdi. Apron görevlileri ile havalimanı polisi, bulabildikleri paraları aprondan toplayarak naylon bir poşete koydu, paralar Atatürk Havalimanı polis merkezine götürüldü. Seri numarası alınan paralar, eksik olup olmadığının belirlenmesi için kargo fişlerindeki tutarlarla karşılaştırılırken, yer hizmetleri çalışanlarının da ifadesi alındı. Paraların İstanbul'dan Zürih'e gönderileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Merkez Bankası: Çuval bizim, sorumluluk şirketin

Merkez Bankası yetkililerinin verdiği bilgiye göre, TL'ye talep olması nedeniyle yurtdışındaki muhabir bankalara TL gönderiliyor. Yerel paraların TL'ye çevrilmesi nedeniyle yapılan rutin transfer işleminde, para transfer edilen muhabir bankanın çalışacağı şirketi kendisinin seçtiği belirtildi. Merkez Bankası çuvallarına konan paraların, teslim işleminden sonra aracı şirketin sorumluluğuna girdiği belirtildi.