Ekonomi Ar-Ge’sini hazırladı global oynayacak

Ar-Ge’sini hazırladı global oynayacak

11.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pınar Süt, 10 milyon TL’lik Ar-Ge yatırımıyla yüzde 70 daha fazla proteinli süt ürünlerini hazırladı. Pınar Süt Başkanı İdil Yiğitbaşı, global pazarda da atağa kalkacaklarını söyledi

Ar-Ge’sini hazırladı  global oynayacak

Yaşar Holding grubu şirketlerinden Pınar Süt’ün Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Süt sektöründe ülkemizin öncü şirketlerinden biriyiz. Global pazarda Türkiye’nin bayrağını dalgalandırmak istiyoruz” dedi. Şirket 30’ün üzerinde ülkeye ihracat yapıyor.

Haberin Devamı

Pınar Süt’ün 10 milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirdiği yeni süt ve yoğurt ürünlerinin tanıtım toplantısında konuşan Yiğitbaşı, “Kurulduğumuzdan bu yana, 44 yıldır süt sektöründe öncü bir şirket olduk. Bir çok ilke imza attık. Tüketicilerimize sağlıklı, lezzetli ve yararlı ürünler sunmaya özen gösterdik” dedi.

‘Bir adım öndeyiz’

“Pınar Süt olarak hem tüketicilerimize hem de gelecek nesillere sorumluluğumuz çok büyük. Biz, bunun farkında bir markayız” diyen İdil Yiğitbaşı şöyle konuştu: “Tam da bu nedenle; “Daha iyi bir yaşam için” sloganıyla yola çıktık ve nesillerin sağlıklı ve mutlu bir geleceğe sahip olması adına, üretimden rafa kadar her aşamada faaliyetlerimizi yürütüyoruz. İnsanı odak noktasına alan çalışmalar ve ürünlerimizle daha iyi bir yaşam kurgulayarak, yatırım kararlarımızı sorumlu yönetim anlayışıyla alıyoruz. Aynı zamanda da dünya trendlerini yakından takip ediyoruz. Türkiye’yi tanıştırdığımız ilklerle her zaman sektörün bir adım önünde yola devam ediyoruz. Yenilikçi yaklaşımımız ile AR-GE faaliyetlerimize ağırlık vererek hem Türkiye pazarında hem de yurtdışı pazarında yeni ürünler sunmaya ve yeni ambalajlar geliştirmeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Protein Ailesi’

Şirketin yeni ürün grubu ‘Pınar Protein Ailesi’ hakkında bilgi veren Yaşar Holding CEO’su Mehmet Aktaş ise sütte oyun değiştirici olduklarını söyledi. Aktaş, Pınar’ın 10 milyon TL yatırımla yeni bir kategori oluşturarak tüketicilerin beğenisine sunduğu yüzde 70 daha fazla protein içeren vanilya aromalı ve kakaolu laktozsuz Pınar Yüksek Proteinli süt ile 16 gram protein içeren Pınar Yüksek Proteinli Yoğurt’la oyun değiştirici olacağını kaydetti.

Aktaş, “Modern süt sektörünün kurucusu olma onuruna sahip bir kuruluş olarak değerli bir sektör yaratıldığını düşünüyoruz. Bugün Türkiye’de 18-19 milyon tona kadar süt üretiliyor, bu anlamda dünyanın 8 ülkesinden biri haline geldik” dedi. Süt sektöründe milyarlarca dolarlık iç üretim olduğunu belirten Mehmet Aktaş, aynı başarıyı ihracatta, dış ticarette sürdürebilmenin en önemli dinamiğinin inovasyon olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ar-Ge’sini hazırladı  global oynayacak

‘Türkiye sütte ihracatı 1 milyar dolara çıkarır’

Yeni ürünlerle sektöre ilham vereceklerini, ayrıca sütte Türkiye’nin dış ticarette değer yaratma kapasitesinin gelişeceğini vurgulayan Mehmet Aktaş, “Sektörün öncüsü olarak süt sektöründe de inovasyona devam ediyoruz. Çünkü geleceğimiz süt sektöründe ve bugünkü 300 milyon dolarlık ihracatı 1 milyar dolara çıkarmak çok zor bir şey değil. Yeter ki bu tür katma değeri yüksek ürünleri yaratalım, üretelim” dedi.

Kurtuluş reçetesi belli

“İnovasyon ve Ar-Ge Türkiye’nin kurtuluşu, geleceği, katma değerli ürünler üretmenin başka yolu yok” şeklinde konuşan Mehmet Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pınar Proteinli yoğurt ve süt de bu anlamda çok değerli ürünler diye düşünüyoruz. Yaşar topluluğu olarak 4 Ar-Ge merkezimiz var. İki tanesi boya sektöründe diğer ikisi de gıda sektöründe. Süt ve ette yeni başladık, ancak boya sektöründeki faaliyetimiz biraz daha eski. Kimya sektöründe Sanayi Bakanlığı tarafından son 3 yılda üst üste Türkiye’nin en iyi Ar-Ge merkezi seçildik. Tabii meseleye sadece sanayi tarafında bakmamak lazım. Değer zincirinin bütününde inovasyona ihtiyaç var. Pınar’ın misyonu Türkiye’nin bu sektörde değer yaratma kapasitesini geliştirmek.”