Gündem Araçları yakıp yolları tuzakladılar

Araçları yakıp yolları tuzakladılar

02.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da güvenlik güçleri, yapımı devam eden Silvan Barajı’na malzeme taşınan yolda patlayıcı düzeneği tespit etti. 4 mutfak tüpüyle desteklenmiş 145 kilo patlayıcı, bomba imha uzmanlarınca etkisiz hale getirildi

Araçları  yakıp yolları tuzakladılar

- Hakkari Şemdinli’deki Umurlu Köyü’nde bulunan 34’üncü Hudut Sınır Tabur Komutanlığı’na bağlı Umurlu 34’üncü Jandarma Bölüğü’ne, dün sabah bir grup PKK’lı tarafından Kuzey Irak tarafındandaki Balkaya Dağları’ndan havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçleri saldırıya anında obüs, havan topları ve ağır silahlarla karşılık verdi.

Araçları yaktılar
- Bitlis’in Ahlat ile Muş’un Varto ilçelerinde güvenlik güçlerine yönelik roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın ardından teröristler kaçtı.
Emniyet binasına atılmak istenen bir roket mermisinin vatandaşa ait işyerine isabet etiği, çıkan çatışmada yaralanan PKK’lının ise lüks araçla olay yerinden kaçırıldığı belirtildi. Hizan ilçesinde maskeli PKK yandaşları, Türk Telekom şubesini camlarını kırarak ateşe verdi.
- Tunceli’den Erzincan’a ulaşımı sağlayan Pülümür yolunun 35’nci kilometresinde yol kesen PKK’lılar, 50-60 aracı durdurarak 3 TIR, 3 kamyon ve 1 iş makinasını ateş verdi. PKK’lılar daha sonra yolun ortasına taşıdıkları meşe ağaçlarının içine, içinde patlayıcı bulunan 25 kiloluk 3 ayrı bidon bırakıp olay yerinden kaçtı. Teröristler tarafından yakılan ve freni boşalan kamyonlardan biri hareket ederek yolda bekleyen bir otomobil ve minibüse çarparak durdu.
- Tunceli’nin Ovacık ile Hozat ilçesi arasında ulaşımı sağlayan Munzur Çayı üzerindeki köprü dün zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandalı patlayıcı ile tahrip edildi. Köprü yıkılırken, Munzur Çayı’na düşen araç içindeki polislerin hafif yaralandığı ifade edildi.
- Mardin il merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Diyarbakır karayolu üzerindeki Dicle Edaş’a ait elektrik dağıtım tarafosuna saat 00.35 sıralarında roketatar ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 2 özel güvenlik görevlisi ile 1 işçinin görev yaptığı trafo arızalandı.
- Van’ın Çatak ilçesinde Jandarma ve polise PKK’lılar tarafından yapılan ve 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiği saldırı ardından 5 şüpheli yakalandı.
- Şırnak’ın Uludere ilçesi Dağdibi Jandarma Karakol Komutanlığına, roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Saldırıya, jandarma unsurlarınca anında karşılık verildi, herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Haberin Devamı

25 GÜNÜN BİLANÇOSU
Son 25 gündeki olaylarda 16 güvenlik görevlisi şehit oldu, 4 vatandaş hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı. Çatışmalarda 10 PKK militanı öldürüldü, 2 militan yaralandı, hava operasyonlarında ise 260’ın üzerinde PKK militanı etkisiz hale getirildi. Hava operasyonlarında 380-400 militanın yaralandığı tespit edildi. Aynı dönemde PKK militanlarınca 100’den fazla araç ateşe verildi.